Головна Новини Суспільство події Посилення карантину в Україні: у МОЗ назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення карантину в Україні: у МОЗ назвали умову

Віктор Ляшко розповів, до чого готується МОЗ

27 жовтня 2020, 16:45
Поділіться публікацією:

В Україні будуть розглядати нові карантинні обмеження, якщо кількість хворих COVID-19 за добу досягне 15 000. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "Інтерфакс".

Посилення карантину в Україні: у МОЗ назвали умову

Зараз в МОЗ орієнтуються саме на такий показник. Якщо він реалізується, то міністерство буде озвучувати подальші плани.

"Водночас ми не говоримо, що вже завтра будемо щось вводити. 15 тисяч хворих на добу — це у нас ще є запас міцності, який дозволить відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я", — сказав Ляшко.

За його словами, ця цифра актуальна при рівномірному розподілі хворих на території країни. При цьому для окремих регіонів відмітка може бути нижче. Ляшко зазначив, що для кожного регіону прорахована окрема цифра.

"Зараз ми її не публікуємо, бо чекаємо 1 листопада, коли на місцях повинні бути використані субвенції і підведено кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я повинні змінитися", — розповів заступник міністра.

Зараз в Україні для хворих на коронавірус відведено близько 52 тисяч ліжок, з них 17 тисяч забезпечені кисневою підтримкою. Як уточнив Ляшко, в зв'язку з ростом кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Однак необхідно, за його словами, ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування.

Як повідомлялося, названо умову, за якої після виборів в Україні посилять карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини