Головна Новини Суспільство події Посилення карантину: в МОЗ назвали дати та умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення карантину: в МОЗ назвали дати та умови

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чи будуть влітку посилювати карантин

18 червня 2020, 12:14 comments3187
Поділіться публікацією:

Карантин в Україні можуть знову посилити, якщо громадяни не будуть дотримуватися протиепідемічних заходів. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Посилення карантину: в МОЗ назвали дати та умови

За його словами, існують декілька сценаріїв щодо введення жорсткого карантину або його пом’якшення. У випадку недотримання громадянами протиепідемічних заходів, деякі області можуть повернутися до жорсткого карантину вже наприкінці червня.

"Якщо ми не будемо враховувати динаміку сезонного розповсюдження  коронавіруса, то в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути  введено  з 22 червня. Динаміка зростання може показати ці цифри, — пояснив Ляшко. — Якщо ми підемо за іншим сценарієм, ймовірність того, що влітку ми обійдемось без карантину — також досить висока. Країна 3-4 місяці може прожити без нього".

Головне зараз, наголосили у МОЗ, правильно дотримуватися протиепідемічних норм і м‘яко виходити з карантинних обмежень.

"Якщо цього не робити — ми вже можемо деякі області запускати у карантин, в тому числі й жорсткий карантин", — зазначив Ляшко.

Крім того, він повідомив, що наразі Україна знаходиться на певному плато. За словами Ляшко, МОЗ свідомо прийняло рішення, пом'якшуючи карантин, стримувати випадки коронавірусної хвороби не маючи тенденції до зниження.

"Ми розуміли, що під час пом'якшення буде відбуватися стабільна реєстрація випадків від 300 до 500. Зараз ми бачимо за останній тиждень зростання до 800 на добу. Це ряд чинників, на які ми хочемо вплинути", — розповів Ляшко.

Він додав, що на погіршення епідеміологічної ситуації впливає відсутність дотримання санітарних норм людьми в транспорті, громадських місця та різних установах.

Нагадаємо, в Україні зафіксували новий антирекорд коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини