Головна Новини Суспільство події Португальські туристичні міста запроваджують податки для туристів: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Португальські туристичні міста запроваджують податки для туристів: яка вартість

Податок складатиме від 1 до 2 євро за ніч

22 березня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

Відомий своїми мальовничими пляжами, кристально чистими водами і благодатним кліматом, Алгарве щорічно приваблює мільйони відпочиваючих. Проте, зі збільшенням туристичного потоку зростає й навантаження на місцеву інфраструктуру та природні ресурси. У відповідь на ці виклики, кілька муніципалітетів в Алгарве та інших регіонах Португалії вирішили ввести туристичний податок, спрямований на стягнення коштів для інвестицій у підтримку та розвиток туристичної інфраструктури.

Португальські туристичні міста запроваджують податки для туристів: яка вартість

Кілька популярних міст Португалії ввели нові податки для туристів

Як повідомляє портал SchengenVisaInfo, ця ініціатива стартувала вже у поточному році і передбачає зобов'язання всіх туристів, незалежно від типу проживання – будь то готель, кемпінг або стоянка для автофургонів – сплачувати додатковий збір за ночівлю. Рішення про введення туристичного податку було прийняте Міжмуніципальним співтовариством Алгарве (AMAL) ще у 2019 році, але лише через чотири роки, у 2023 році, консенсус щодо необхідності його введення був досягнутий 16 муніципалітетами округу Фару.

Збір, розмір якого коливається від 1 до 2 євро за ніч проживання, залежно від місцевості та сезону, вже стягується в деяких містах. Так, наприклад, у Портімао збір становить 2 євро за ніч у високий сезон (з 1 квітня по 31 жовтня) і 1 євро за ніч у низький сезон (з 1 листопада по 31 березня). В іншому місті регіону, Віла-Реал-де-Санто-Антоніо, податок на туризм стягується вже з 2016 року, і його розмір становить приблизно 1 євро за ніч, тоді як у місті Фару з лютого 2020 року за кожну ніч проживання туристам необхідно сплачувати 1,5 євро. Місто Ольян з травня 2023 року встановило збір у розмірі 2 євро за ніч.

При цьому, важливо зазначити, що механізм справляння податку передбачає його збір туристичними підприємствами, які потім передають зібрані кошти до місцевих муніципалітетів. Це дозволяє забезпечити прозорість та ефективність процесу, а також сприяє залученню додаткових інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури регіону.

Очікується, що доходи від туристичного податку будуть спрямовані на реалізацію проектів, спрямованих на підвищення якості туристичних послуг, екологічну стійкість регіону, збереження культурної спадщини та підтримку місць, що користуються популярністю серед відвідувачів. Такі інвестиції не тільки сприятимуть покращенню умов перебування туристів у регіоні, але й підвищать загальну привабливість Алгарве як туристичного напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини