Головна Новини Суспільство події Портал «Коментарі» виграв суд у компанії «Бест Альтернатива»: в чому суть справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Портал «Коментарі» виграв суд у компанії «Бест Альтернатива»: в чому суть справи

Суд не знайшов підстав вважати публікацію недостовірною

12 лютого 2021, 13:25
Поділіться публікацією:








Суд не задовольнив позов компанії "Бест Альтернатива" проти порталу "Коментарі". Публікацію, що викликала суперечку,  про рис марки World rice, який продається в магазинах мережі "Ашан", суд визнав достовірною, вставши на бік медіа. Про це йдеться в рішенні Господарського суду міста Києва, яке з'явилося на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Портал «Коментарі» виграв суд у компанії «Бест Альтернатива»: в чому суть справи

Фото з відкритих джерел

Так, в червні 2019 року на порталі було опубліковано матеріал про те, як в одному з гіпермаркетів "Ашан" в Києві продається чорний рис компанії "World rice", який змінює після варіння колір. Експеримент, відображений на відео, показав: під час приготування дорогий і "безглютеновий" рис почав втрачати колір, тоді як вода при варінні значно потемніла.

"Ще трошки поварити, пару раз промити — і буде звичайний білий рис", — говорить покупець у відеоролику.


Також новину про сумнівний продукт опублікував із посиланням на першоджерело ще один український сайт — "Обозреватель".

Відзначимо, що реагуючи на ці публікації постачальник продукції — компанія "Бест Альтернатива" — повідомив, що при термічній обробці рис забарвлює воду.

Ці публікації в ЗМІ компанія порахувала нібито неправдивими. Так, підприємство "Бест Альтернатива" звернулося до суду з позовом проти видань "Коментарі" і "Обозреватель". Було потрібно визнати інформацію, поширену на інтернет-ресурсах, недостовірною і такою, що не відповідає дійсності, а також видалити статті та відеоролик, а натомість розмістити спростування.

Однак суд не задовольнив позов компанії "Бест Альтернатива". Як йдеться в судовому рішенні, докази, які надав позивач (сертифікати з інформацією про продукцію, звіти про результати випробувань та інші документи) не є належними та достатніми, щоб підтвердити недостовірність поширеної інформації про зміну кольору товару.

Крім того, зроблені автором на відеозаписі висновки й коментарі є, на думку суду, його оціночними судженнями про продукт.

"Як випливає з матеріалів справи, позивач у своїй позовній заяві не вказує, в тому числі в її прохальній частині — яка саме інформація про його товар — рис ТМ" World`s rice "є недостовірною і яку саме поширену інформацію про такий товар треба спростувати та зробити інші дії, — йдеться в рішенні суду. — В процесі розгляду справи судом з наявних матеріалів справи не встановлена недостовірність поширеної спірної інформації про товар — рис ТМ "World`s rice", представником якого є позивач".

У підсумку, суд постановив, що підстави для задоволення позову відсутні.

Нагадаємо, експерти пояснили, чому Верховний Суд відхиляє позови проти блокування низки телеканалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини