Головна Новини Суспільство події Порошенко, повернувшись в Україну, спробував зробити з себе Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко, повернувшись в Україну, спробував зробити з себе Навального

Петро Порошенко прибув на засідання Печерського суду, де йому мали обрати запобіжний захід

18 січня 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

П'ятий президент України Петро Порошенко, поїхавши 17 грудня 2021 року після спроби вручити йому повістку на допит, щоб виграти для себе час для підготовки до виступів, які українці спостерігали весь вчорашній день. Про це пише видання Дело.

Порошенко, повернувшись в Україну, спробував зробити з себе Навального

Петро Порошенко прилетів до України, фото Facebook

Як пишуть журналісти, вчорашні його дії свідчать про спробу створити для п'ятого президента України замість олігарха, який заробляв на війні на Донбасі, образ опозиціонера, який потрапив під політичне переслідування влади.

Видання наголошує, що перебування Порошенка цілий місяць за кордоном його партія намагалася представити як ”дипломатичне турне”, яке складалося лише з двох заходів (зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі та участі у конференції ”Росія – Україна – НАТО” у Польщі), на які максимум знадобилося б два дні.

Решту часу використовували політтехнологи нардепа Порошенка для вигадування сценарію, який учора, 17 січня, Порошенко і почав розігрувати при прильоті в Україну з Варшави.

”Для цього Петра Порошенка пересадили з чартерного літака, якими він пересувався по світу всі останні роки, до економ-класу звичайного рейсового літака, та ще й авіакомпанії-лоукостера WizzAir, щоб продемонструвати суспільству, ніби влада взялася ”пресувати” такого ж звичайного громадянина, який, як і всі українці, заощаджує на перельотах”, — йдеться у статті.

У таке можна було б повірити, йдеться у публікації, якби Петро Порошенко хоч раз до цього користувався послугами дешевих авіакомпаній та економ-класом, але це вчора сталося вперше. У статті видання наводиться приклад, як у новорічний вояж на Мальдіви 4 роки тому Порошенко з сім'єю летів приватним літаком без проходження паспортного контролю під підставними іменами — щоб про цю поїздку ніхто не дізнався.

Після прильоту до Києва подружжя Порошенко з літака пересіло в бюджетний автомобіль марки Reno, чого теж ніколи не відбувалося з п'ятим президентом України, який для пересування країною останні 10 років використовував лише люксові автомобілі Mercedes S-класу, зазначається в публікації.

Порошенко, повернувшись в Україну, спробував зробити з себе Навального - фото 2

Порошенко бюджетним автомобілем 17 січня 2022 року. Фото: газета ”День”

Порошенко, повернувшись в Україну, спробував зробити з себе Навального - фото 3

Звичний для Порошенка Mercedes S-класу

”Саме на такому автомобілі він ще 17 грудня їхав від слідчих ГБР. І найголовніше. Задля додаткового символізму, для підкріплення потрібного на сьогоднішній день образу, в Україну Порошенко повернувся 17 січня — рівно рік тому цього ж дня до Росії повернувся опозиціонер Олексій Навальний, якого після прильоту затримали правоохоронці у справі ”Ів Роше”. Цього б ніхто не помітив, якби сам Порошенко про це не згадав би, виступаючи перед пресою. Чи просто так?”, — зауважили автори статті.

При цьому журналісти наголошують, що ”вся ця вистава з польотом в економ-класі, дешевому автомобілі та спробами ”зліпити” із себе ”українського Навального” навряд чи допоможуть п'ятому президенту України отримати підтримку українського суспільства, яким можна було б захиститися від кримінального переслідування” .

Як відомо, Петру Порошенку оголосили про підозру у скоєнні державної зради та сприяння діяльності терористів на Сході України. Слідство підозрює, що Петро Порошенко одразу після того, як став Президентом України у 2014 році, увійшов у змову з російською владою щодо постачання в Україну вугілля з окупованих РФ територій Донецької та Луганської областей.

Порошенко ставлять у провину співучасть у цій схемі на рівні зриву поставок вугілля з Південно-африканської республіки для того, щоб укласти контракти на купівлю вугілля через підставні фірми у бойовиків ”Л/ДНР” за готівку. Роль п'ятого президента також, за версією слідства, полягала у координації дій української влади, адміністративному впливі на ключових осіб та конспірації цієї діяльності. Слідство встановило, що наприкінці листопада 2014 року Порошенко тиснув на керівництво Міністерства енергетики та компанії ”Центренерго” із вимогою ухвалювати необхідні рішення для здійснення схеми. В результаті за 2015 рік бойовики ”Л/ДНР” отримали від української влади майже 13 млн доларів за постачання вугілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Лина

18 січня 2022, 15:16

Козлова Альбіна Источник: https://society.comments.ua/news/developments/poroshenko-vernuvshis-v-ukrainu-popytalsya-sdelat-iz-sebya-navalnogo-692337.html © Comments.ua Спектакли разыгрывает команда Зе,а вы ей подыгрываете.


Новини