Головна Новини Суспільство події Поразка Росії в ООН: такої ситуації ще не було
commentss НОВИНИ Всі новини

Поразка Росії в ООН: такої ситуації ще не було

Росію вперше в історії виключили з Виконавчої ради ЮНЕСКО, яка є одним з ключових органів ООН.

16 листопада 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час голосування ООН щодо членства у Виконавчій раді ЮНЕСКО Росія не отримала відповідних голосів і таким чином втратила своє місце. Раніше з Росією такої ситуації в ООН ще не було.

Поразка Росії в ООН: такої ситуації ще не було

Росію вперше в історії виключили з Виконавчої ради ЮНЕСКО. Фото з відкритих джерел

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) вперше в історії не надала місце Росії у Виконавчій раді, що є одним з головних органів організації, поряд з Генеральною конференцією та Секретаріатом. Виконавча рада ЮНЕСКО створює програму діяльності організації та визначає розподілом коштів.

До Ради входять 58 країн, які обираються голосуванням з різних регіонів. Росія опинилась у регіоні "Східна Європа", однак програла у голосування таким країнам, як Чехія, Сербія, Албанія та Словаччина.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на виключення РФ з одного з ключових органів ООН.

"Вперше в історії Росія була виключена з Виконавчої ради ЮНЕСКО. Епоха впливу РФ закінчилася, і це правильно", — написав Зеленський та додав, що "Міжнародна роль Росії буде тільки слабшати".

Слід зазначити, що на початку листопада Росія також вперше втратила місце в Міжнародному суді ООН. Російський представник під час голосування поступився румунському колезі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки росіян підтримує виведення армії Росії з України та повернення до кордонів 1991 року. Крім того, у росіян вперше за період від початку повномасштабного вторгнення змінилось ставлення щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про інтерв'ю керівника ОП Андрія Єрмака, який назвав дві головні цілі президента України Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини