Головна Новини Суспільство події Пора звертатися до президента щодо «Укрексімбанку» та Оляни Гордієнко — політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Пора звертатися до президента щодо «Укрексімбанку» та Оляни Гордієнко — політолог

Експерти вважають, що уряд має врегулювати роботу наглядових рад державних банків

22 лютого 2022, 12:40
Поділіться публікацією:

Політолог Валентин Гайдай закликає звертатися до президента щодо ситуації, що склалася в державному "Укрексімбанку". Йдеться про новий скандал навколо однієї з юридичних компаній, якою наглядова рада банку виплатила понад 26 мільйонів гривень за кілька місяців юридичних консультацій.

Пора звертатися до президента щодо «Укрексімбанку» та Оляни Гордієнко — політолог

"Укрексімбанк", фото з відкритих джерел

"Настав час звертатися до президента і вимагати звільнення та відкриття кримінальних справ проти Гордієнка та інших членів наглядової ради, які витрачають мільйони доларів на юристів за роботу, яку мають робити працівники банку на зарплаті", — пише політолог Валентин Гайдай на своїй сторінці у facebook .

Скандали в "Укрексімбанк" та інших держкомпаніях змусили Кабінет Міністрів України відправити до профільного комітету Ради законопроект, за яким усі члени наглядової ради мають бути за адресою підприємства, інакше їх звільнять.

"Сьогодні зайшла правка, яка дає можливість приструнити всі наглядові ради, ще й повикидати звідти іноземців", — написав у своєму телеграмі депутат партії "Голос" Ярослав Железняк .

Політолог Дмитро Мартуніч вважає ініціативу уряду саме реакцією на скандали в "Укрексімбанк" та навколо голови спостережної ради банку Оляни Гордієнко.

"Одна з причин цієї ініціативи — держбанк "Укрексімбанк", де голова наглядової ради Оляна Гордієнко майже не буває на роботі, її рада працює 50 годин на рік і отримує за це близько 100 млн гривень", — пише експерт на своїй сторінці .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини