Головна Новини Суспільство події Понад тисяча курдів не припиняють спроб прорватися до Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад тисяча курдів не припиняють спроб прорватися до Польщі

У зв'язку із тривожною ситуацією президент Польщі Дуда ввів на прикордонних територіях режим надзвичайного стану

9 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Понад тисяча курдів намагається прорвати білорусько-польський кордон, але їхня кінцева мета не Польща, а Німеччина. Саме туди вони хочуть потрапити. Офіційний Берлін уже заявив, що готовий допомогти уряду Польщі у боротьбі із незаконним проникненням мігрантів на територію ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Комерсант" у Твіттері.

Понад тисяча курдів не припиняють спроб прорватися до Польщі

Мігранти на кордоні. Фото: narodna-pravda.ua

У Білорусі повідомляють, що міліція вживає всіх необхідних заходів щодо охорони правопорядку. У Держприкордонному комітеті Білорусії заявили, що прикордонники несуть службу у посиленому режимі. За даними місцевих видань на кордон, для підкріплення відправили військовослужбовців внутрішніх військ.

У той же час влада Польщі заявила, що вона отримує дуже тривожну інформацію про те, що мігранти готуються до масового прориву через кордон. В уряді Польщі наголошують, всі спроби несанкціонованого проникнення в країну жорстко припинятимуться. Пізніше Міноборони Польщі опублікувало відео, на якому видно, що біженці роблять спроби перерізати колючий дріт та перетнути кордон.

@.zmagar_egor

Белорусско-польская граница

♬ оригинальный звук — Егор

У 2021 році Польща, Литва та Латвія зафіксували різке зростання нелегальної міграції з боку Білорусі та звинуватили офіційний Мінськ у тому, що влада створює спеціально проблемні умови для людей, які змушені втекти до Польщі.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відповів дуже різко, заявивши, що Мінськ більше не перешкоджатиме потраплянню мігрантів до Євросоюзу, оскільки, за його словами, європейські країни розв'язали гібридну війну проти республіки.

Також читайте на порталі "Коментарі" — у НАТО називають трафік мігрантів із Білорусі до країн ЄС помстою Лукашенка за санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини