Головна Новини Суспільство події Понад 25 тисяч українців підтримали петицію щодо бронювання працівників ДСНС: що далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 25 тисяч українців підтримали петицію щодо бронювання працівників ДСНС: що далі

Кабмін повинен розглянути петицію про бронювання рятувальників від мобілізації

3 червня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

За кілька днів петиція, що вимагає забезпечення бронювання від мобілізації для рятувальників, пожежників, та інших працівників служб цивільного захисту, зібрала необхідну кількість підписів.

Понад 25 тисяч українців підтримали петицію щодо бронювання працівників ДСНС: що далі

Петиція про бронювання рятувальників та пожежників набрала голоси

Автори петиції зазначають, що ДСНС та інші служби відіграють ключову роль у захисті громадян від стихійних лих, пожеж та інших надзвичайних обставин, що заслуговує на виняток від загальної мобілізації.

“Це наші захисники та рятувальники, які ризикують своїм життям щоразу, а особливо під час воєнного стану в країні. Їх робота важлива тут! Це хлопці та дівчата, які навчалися захищати громадян країни, а також наших менших братів від вогню та інших надзвичайних ситуацій”, — йдеться в тексті. 

Захист життів у воєнний час, за словами ініціаторів петиції, вимагає, щоб саме ці спеціалісти залишались на своїх робочих місцях, гарантуючи безпеку і порядок у тилу.

Понад 25 тисяч українців підтримали петицію щодо бронювання працівників ДСНС: що далі - фото 2

Петиція, ініційована 31 травня, зібрала 25 тисяч необхідних голосів у перші кілька днів. Це один із рекордних термінів. Кабінет Міністрів України тепер має розглянути звернення.

Нагадаємо, що уряд може скасувати броні від мобілізації для працівників ДСНС. Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко відкрито висловив своє обурення, зазначивши, що такий крок є абсурдним у світлі критичної ролі, яку відіграють рятувальники під час війни. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні, 18 травня 2024 року, набув чинності новий закон про мобілізацію, який вводить ряд важливих нововведень, які дозволяють звільнити від мобілізації чоловіків та жінок, що мають під своїм піклуванням трьох і більше дітей до вісімнадцяти років, а також осіб, які доглядають дітей з інвалідністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини