Головна Новини Суспільство події Померла перша українська олімпійська чемпіонка
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла перша українська олімпійська чемпіонка

Ніна Бочарова була першою українкою, яка завоювала золото Олімпійських ігор

1 вересня 2020, 12:53 comments1410
Поділіться публікацією:

Пішла з життя легенда українського спорту — олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Ніна Бочарова. Про її смерть повідомили на сайті Національного олімпійського комітету. Ніні Бочаровій було 95 років.

Померла перша українська олімпійська чемпіонка

Ніна Бочарова. Фото: LB.ua

Ніна Бочарова стала відомою на весь спортивний світ, коли під час літньої Олімпіади 1952 року в Гельсінкі вона зібрала цілий комплект нагород: дві золоті та дві срібні медалі. Це була перша велика перемога України в складі СРСР на Олімпійських Іграх, а Бочарова увійшла в історію, як перша олімпійська чемпіонка з України. Після цього в 1954 році вона також стала чемпіонкою світу.

"Переоцінити внесок Ніни Бочарової в розвиток спортивної гімнастики та олімпійського руху загалом — складно. В історію Ігор ім'я тендітної й, водночас, неперевершеної спортсменки буде назавжди вписано золотими літерами", — підкреслили в НОК.

До слова, свого часу саме Ніна Бочарова придумала вправу, яку до неї жодного разу ніхто не виконував — це поперечний шпагат на брусах.

Колишня українська спортсменка останнім часом жила в Італії. До свого 96-річчя вона не дожила зовсім небагато. 24 вересня вона повинна була відсвяткувати свій день народження.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Росії помер відомий дитячий письменник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини