Головна Новини Суспільство події Помер відомий у всьому світі викривач "екстрасенсів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий у всьому світі викривач "екстрасенсів"

Джеймс Ренді називали кошмаром шарлатанів

22 жовтня 2020, 14:24 comments1340
Поділіться публікацією:

Викривач "фахівців" з паранормальних явищ, один з найвідоміших фокусників індустрії розваг Джеймс Ренді помер в США у віці 92 років. Про це передає ВВС.

Помер відомий у всьому світі викривач "екстрасенсів"

Ренді був народжений в Канаді. Він уславився одним з найвидатніших скептиків у світі в питаннях від привидів до НЛО. На виступи до нього приходили тисячі шанувальників, серед яких телевізійні і сценічні ілюзіоністи Penn & Teller.

Як фокусник він відомий тим, що втік із гамівної сорочки, коли висів вниз головою над Ніагарським водоспадом. А ще виступав з рок-зіркою Елісом Купером на початку 1970-х: на сцені проходили фальшиві страти співака.

Також він допомагав американському телеканалу NBC Tonight Show підготуватися до виступу Урі Геллера, ілюзіоніста, відомого вмінням гнути ложки. Оскільки ні Геллер, ні його команда не змогли отримати доступ до реквізиту заздалегідь, фокусник не зміг виконати ніяких трюків, хоча увага Ренді та інших скептиків не зашкодила його кар'єрі.

Ще він викрив телеєвангеліста Пітера Попоффа, який стверджував, що отримує послання від Бога про свою аудиторію, але насправді — носив навушник.

Сам Ренді завжди говорив, що його дії засновані на фокусах, а не на магії. Власний фонд фокусника обіцяв нагороду в розмірі 1 мільйона доларів кожному, хто зможе довести паранормальні здібності в контрольованих умовах. Сума так нікого і не ощасливила.

Нагадаємо, померла відома актриса, з якої малювали диснеївську Білосніжку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини