Головна Новини Суспільство події Помер легендарний актор та зірка "Голодних ігор"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер легендарний актор та зірка "Голодних ігор"

Світ кіно прощається: Дональд Сазерленд помер у віці 88 років

21 червня 2024, 10:21
Поділіться публікацією:

Відомий канадський актор Дональд Сазерленд помер у віці 88 років. Його смерть підтвердив син Кіфер Сазерленд.

Помер легендарний актор та зірка "Голодних ігор"

Зірка "Голодних ігор" Дональд Сазерленд пішов з життя

"Я вважаю його одним із найважливіших акторів в історії кіно. Він не гидував жодними ролями — хорошими, поганими чи злими", — сказав Кіфер, який обіграв назву відомого спагетті-вестерна режисера Серджіо Леоне.

Дональд Сазерленд народився в Канаді і почав свою кар'єру як радіорепортер, перш ніж переїхати до Лондона в 1957 році для навчання в Лондонській академії музики та драматичного мистецтва. Його ранні ролі включали виступи у британських кіно та телебаченні, але його прорив стався за участю хірурга Пірса в американському телешоу "МЕШ" у 1970-х роках.

Сазерленд відомий своїми майже 200 ролями в кінематографі, включаючи такі значущі фільми як "Голодні ігри", "Шість ступенів відчуження" та "Пограбування по-італійськи". Він також зіграв значні ролі у фільмах, що досліджували темні сторони людської натури, таких як "XX століття" та "Орел приземлився".

Помер легендарний актор та зірка ”Голодних ігор” - фото 2

Незважаючи на значний внесок у кіноіндустрію, Сазерленд так і не отримав премії "Оскар" за свої акторські досягнення, хоча 2018 року був нагороджений почесною премією. Актор здобув "Золоті глобуси" за найкращу чоловічу роль другого плану в кримінальній драмі "Громадянин Ікс" 1996 року, в якій зіграв полковника Фетісова — керівника операції з пошуку радянського серійного вбивці Чикатило. І отримав нагороду 2003 року за роль радника президента США за часів В'єтнамської війни у фільмі "Шлях до війни".

Дональд Сазерленд залишив по собі як спадщину значних ролей, а й чотирьох синів і дочка, продовжують його династію у різних галузях мистецтва та культури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини