Головна Новини Суспільство події Пом'якшення карантину: що дозволили і яких правил доведеться дотримуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Пом'якшення карантину: що дозволили і яких правил доведеться дотримуватися

Завдяки черговому послабленню карантину в Україні, українці зможуть відпочивати в ресторанах і літати на літаках. Щоправда, не скрізь

5 червня 2020, 08:12 comments3100
Поділіться публікацією:

Україна підійшла до нового етапу виходу з карантину. Вже сьогодні, 5 червня, Кабмін знімає ряд обмежень. Вони стосуються роботи ресторанів і кафе, перельотів, а також самоізоляції пенсіонерів. Про нові правила і ослаблення старих обмежень раніше розповів на своїй сторінці в Telegram прем'єр Денис Шмигаль.

Пом'якшення карантину: що дозволили і яких правил доведеться дотримуватися

Карантин в Україні офіційно діє до 22 червня. Однак тепер він адаптивний. Тобто обмеження уряд може поступово знімати. Що і станеться вже сьогодні. А саме:

- Ресторани і кафе можуть приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках, але і всередині приміщення. При цьому за одним столиком повинно бути не більше 4 чоловік, а самі столи повинні стояти на безпечній відстані один від одного. Персонал закладів зобов'язаний носити захисні маски.

- Пенсіонерам дозволяється вийти з самоізоляції. Люди старші за 60 років можуть безперешкодно виходити на вулицю і навіть повернутися на роботу.

- У церквах і храмах можна проводити масові богослужіння. Але на 5 квадратних метрів має бути максимум 1 людина. Це необхідно для дотримання безпечної дистанції. Усі повинні бути в масках.

- Дозволили піднятися в небо пасажирським літакам. Щоправда, поки що літати вони можуть лише всередині країни. За кордон зможуть потрапити з 15 червня, якщо отримають дозвіл другої сторони.

За словами Дениса Шмигаля, якщо в якійсь із областей ситуація з коронавірусом почне погіршуватися, то обмеження знову повернуть, а ослаблення карантину скасують.

Поки ще діє заборона на міжнародні авіарейси, а також на пасажирські перевезення на автомобілях, якщо в салоні знаходиться більше 5 осіб. Це включно з водієм, але не рахуючи дітей, молодших за 14 років.

Нагадаємо, в понеділок, 1 червня, в Україні стартував третій етап виходу з карантину. За новими правилами почали працювати спортзали і залізниця. Так що, поступово повертаємося до нормального життєвого ритму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини