Головна Новини Суспільство події Польські фермери такого не очікували. В Україні придумали, як відновити експорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери такого не очікували. В Україні придумали, як відновити експорт

В Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України придумали, як відновити експорт українських товарів, і залишити польських протестувальників ні з чим, повідомляє портал «Коментарі»

16 лютого 2024, 18:18 comments18516
Поділіться публікацією:

Як повідомили в прес-службі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України через блокування польськими фермерами кордону з нашою державою ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство" починає формувати контейнерні каравани для забезпечення альтернативного логістичного шляху через Дунай.

Польські фермери такого не очікували. В Україні придумали, як відновити експорт

Контейнерний караван

Відомо, що пароплавство може доставити контейнери з вантажами до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца. Окрім того, компанія готова надати послуги не тільки з перевезення, а і з вивантаження контейнерів у дунайських портах.

У Мінінфраструктури розпочали серію консультацій з перевізниками, які страждають від блокади польського кордону, щодо залучення необхідної кількості контейнерів, щоб сформувати перший караван.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери почали блокувати кордон з Україною, щоби припинити імпорт агропродукції. Більше того, вони повідомили, що з 20 лютого організують цілковиту блокаду всього кордону з Україною. Зазначається, що буде заблоковано не лише прикордонні переходи, а й вузли зв'язку, під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

В Україні працюють над тим, щоб не допустити такого розвитку подій. Зокрема прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову зі своїм колегою Дональдом Туском, щоб знайти спосіб залагодити конфлікт. У свою чергу віце-прем’єр Ольга Стефанішина розповіла, що всі протести польських фермерів – це в першу чергу про політику. Вона додала, що Україна пропонує різні кроки, щоб вирішити проблемну ситуацію. За її словами, до 20 лютого є ще час, щоб спробувати не допустити тотальної блокади.

При цьому прикордонники допустили, що польські протестувальники блокують також гуманітарні вантажі та важливі для України вантажі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 05:39

А я впевнений що треба з десяток прокацапских " фермерів " посадити і на цьому все закінчиться...!!!!!!


Новини