Головна Новини Суспільство події Половина бюджету РФ залежить від цього: у ЄС розкрили подробиці санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина бюджету РФ залежить від цього: у ЄС розкрили подробиці санкцій проти Росії

Глава Єврокомісії назвала слабкі місця РФ, по яким вдарять санкції у разі вторгнення

21 лютого 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розкрила деякі подробиці санкцій, якими Захід збирається вдарити по Росії, якщо у Кремлі віддадуть команду російським військам розпочати наступ на Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Половина бюджету РФ залежить від цього: у ЄС розкрили подробиці санкцій проти Росії

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляєн розповіла, що найбільша проблема чекає на Росію через те, що вона може бути відрізана від міжнародних фінансових ринків. Таким чином, основна група експортних товарів не потрапить до РФ.

Світові лідери, які підтримують Україну та закликають Росію припинити ескалацію біля українського кордону, досі лише обмежувалися спільними загрозами на адресу Росії, відмовляючись розкривати деталі санкцій, які вже нібито підготовлені. Єдине, що повторюють західні лідери зводиться до того, що у разі атаки на Україну на Москву чекають безпрецедентні за своїм масштабом економічні санкції.

Глава Європейської комісії зазначила, що Росія не зможе отримати товари та послуги, яких дуже потребує російська економіка. Заміни цих товарів на сьогоднішній день немає.

Щодо заклику президента України до західних лідерів не відкладати запровадження санкцій проти Росії до вторгнення Урсула фон дер Ляєн зазначила, що цей принцип Європа не приймає. Бо Москві дають шанс повернутися до дипломатії. Поки що цей шанс остаточно не відкинутий про запровадження санкцій саме зараз говорити немає сенсу.

Урсула фон дер Ляєн підкреслила, що на сьогоднішній день половина бюджету РФ залежить від експорту викопного палива. Якщо цей експорт буде перекритий, неважко здогадатися, що чекає на російську економіку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-глава МЗС розповів, як США вибили козирі з рук Путіна щодо вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини