Головна Новини Суспільство події Політолог: у голови Кременчуцької РВА "знайшли" російські документи
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: у голови Кременчуцької РВА "знайшли" російські документи

Олексій Голобуцький зазначає, що відповідно до російських реєстрів документ досі є активним, а це значить, що їх власник має російське громадянство, посвідку на проживання або тимчасову реєстрацію на території росії

24 січня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Під час обшуків у голови Кременчуцької районної військової адміністрації Олега Лєдніка знайшли, начебто, активний СНІЛС (ІПН) країни-агресора. Як інформує портал "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook повідомив відомий український політолог, блогер Олексій Голобуцький.

Політолог: у голови Кременчуцької РВА "знайшли" російські документи

Голова Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік. Фото: з відкритих джерел

“Тепер же з'ясувалося, що скандальний Голова Кременчуцької РВА ще й має зв'язки із країною-агресором, про які він замовчував. Так, під час обшуків по одній із справ у Лєдніка вдома був знайдений СНІЛС (Система Індивидуального Номера Особистого Рахунку) російської федерації, що є по суті аналогом українського ІПН. Відповідно до російських реєстрів документ досі є активним, а це значить, що його власник має російське громадянство, посвідку на проживання або тимчасову реєстрацію на території росії”, — зазначив Голобуцький.

Олега Лєдніка призначили на посаду голови районної державної адміністрації 2 квітня 2021 р. за сприяння скандального екс-нардепа та члена бюджентного комітету Верховної Ради України Олександра Трухіна. Трухін став відомим на всю Україну, коли його в нетверезому вигляді на авто зупинили поліцейські, а він запропонував їм хабара.

За інформацією, яку оприлюднив Голобуцький, Трухін на території Кременчуцького району, нібито має вплив на підприємство "ПОЛТАВАРИБГОСП", яке в свою чергу володіє близько 8 тис га ставків. Офісом Водних Ресурсів Полтавської області було проведено перевірку і зафіксовано, що значна частина ставків осушена і замість води там вирощують сільсько-господарські культури. Рибгосп орендує плесо у Полтавської ОДА, а користується сільськогосподарськими угіддями по ціні ставків. Економія на податках складає до 75%. На думку Голобуцького, голова Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік міг знати про це і не вживати ніяких дій, щоб припинити правопорушення.

“Те, що Лєднік твердить, ніби "пройшов люстрацію", якось не надто переконує. В нас війна. І чиновник, допущений до держтаємниці певного рівня і до чутливої інформації, не повинен мати навіть підозр, а не те, що фіксованих документально зв'язків з РФ”, — обурюється блогер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини