Головна Новини Суспільство події Політолог: Схеми на митниці знову працюють, а до цього може мати відношення Єрмак
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: Схеми на митниці знову працюють, а до цього може мати відношення Єрмак

Гайдай розповів, що відбувається на українській митниці та яка ситуація з контрабандою

27 січня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Політолог: Схеми на митниці знову працюють, а до цього може мати відношення Єрмак

Фото ілюстративне / Pixabay

Політолог Валентин Гайдай написав в авторській колонці, що влада не лише не поборола контрабанду в Україні, а деякі її представники в Офісі президента очолили клани контрабандистів, передає "Апостроф ".

"Регулярний моніторинг інформаційного поля підтвердив, що схематоз на митниці процвітає – щорічні втрати держбюджету від контрабанди оцінюються на рівні понад 300 млрд гривень, а імпортери платять чиновникам велику винагороду за кожен контейнер, як це було за часів Порошенка, у якого навіть свій "Офіс Контрабанди" " був на чолі з нардепом Сашком Грановським", — каже політолог.

Як стверджують автори статті, схеми на митниці після від'їзду Грановського за кордон працюють і нібито допомагає "наповнювати касу" бізнесмен Сеяр Куршутов, якого запросили "на особисту нараду з головою ОПУ Єрмаком".

"Гайдай зазначив, що коли Єрмак проводив нараду з головами митниці, то дав вказівку їм "працювати" з Сеяром, а сам Куршутов прямим текстом натякнув главі Держмитниці, що шість керівників митниць будуть замінені на його людей, бо інакше "касу" наповнити буде неможливо", — йдеться у матеріалі.

Автори статті зазначають, що Єрмак нібито через Куршутова тепер займається всіма питаннями митниці. Далі вони цитують політолога:

"Думаю, якщо спіраль скандалів за участю Єрмака розкручуватиметься і надалі, то похід його у велику політику доведеться відкласти. Та й у принципі зараз все виглядає так, що на ОПУ чекають певні перестановки, адже велика кількість негативу, особливо ще й на темі контрабанди, навколо "правої руки" глави держави грає явно проти рейтингу президента та правлячої партії", — резюмує Гайдай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини