Головна Новини Суспільство події Політолог розповіла про головний штамп російської пропаганди в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог розповіла про головний штамп російської пропаганди в Криму

Український уряд буде допомагати українцям в Криму онлайн

1 жовтня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Український уряд вчора схвалив низку ініціатив по Криму. Це той рідкісний випадок, коли не можна не погодитися з такою позицією. Серед пропозицій уряду — онлайн-освіта для школярів Криму, пропозиція медичної онлайн-допомоги для жителів анексованого Криму або можливість їздити на територію України, контрольовану Києвом, для отримання лікування. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий український політолог Олеся Яхно.

Політолог розповіла про головний штамп російської пропаганди в Криму

Анексія Криму Фото з відкритих джерел

"Свого часу, в 2017 році, як мені видається, ініціативи з надання юридичної та медичної допомоги були від влади і щодо окупованого Донбасу. Але тоді частина партій, які вийшли з коаліції, хором почали кричати про "зраду", — згадує політолог.

Олеся Яхно зазначає, якщо говорити про тему Криму, то крім пошуку механізмів моніторингу порушень прав людини російськими властями в окупованому Криму, важливо думати і про інформаційну складову. Наприклад, над тим, як дезавуювати головний штамп російської пропаганди про те, що Крим майже завжди був російським. Це такий же міф, як і те, що Росії хтось обіцяв не розширення НАТО. Російська пропаганда дуже наполегливо працює над тим, щоб просувати цей міф в уми не тільки росіян, а й українців. В деякій мірі їй це вдається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — політичний аналітик Павло Нусс вважає, що візит українського чемпіона Олександра Усика в Крим буде означати визнання Криму — російським. Аналітик розповів з ким доведеться домовлятися Усику, щоб потрапити на окуповану територію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

добкин

1 жовтня 2021, 14:24

украине просто надо довести до логического завершения декоммунизацию, и гордо вернуть все территории подаренные кровавыми коммунистическими лидерами СССР во все времена. Крым - перавя ласточка территориальной декоммунизации украины. Далi буде

Сташинский

1 жовтня 2021, 13:49

Мало ли чей Крым был. Россия его отвоевала у турок и он стал российским, с этим никто не спорит. И то, что Хрущ его "подарил" Украине против всех законов и правил - это тоже факт. Так в чем "главный штамп российской пропаганды"? В том что люди не хотят жить в бэндэрской Украине? Или в том что воду и элекроэнергию крымчанам перекрыли из добрых побуждений? Или в "поездах дружбы" полных нацыками?


Новини