Головна Новини Суспільство події Політик пояснив, які країни в "зоні ризику", якщо Росія почне роздавати паспорти охочим
commentss НОВИНИ Всі новини

Політик пояснив, які країни в "зоні ризику", якщо Росія почне роздавати паспорти охочим

Олександр Данилюк розповів, в яких країнах люди захочуть отримати громадянство РФ

29 грудня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Днями президент Російської Федерації Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект, який спрощує отримання громадянства РФ. Мова йде про те, що паспорт громадянина РФ будуть видавати громадянам колишніх республік СРСР та їх дітям незалежно від того, громадянами яких держав вони є.

Політик пояснив, які країни в "зоні ризику", якщо Росія почне роздавати паспорти охочим

У Росії хочуть спростити процедуру набуття громадянства, фото з відкритих джерел

Керівник Національного координаційного центру кібербезпеки, колишній секретар Ради національної безпеки Олександр Данилюк в ефірі ток-шоу "Сьогодні" поділився своїми думками щодо такої ініціативи Путіна. На запитання, хто ж отримає такі паспорти, чи це буде діаспора за кордоном, він висловив іншу точку зору.

За його словами, в зоні ризику Білорусь, країни Балтії, де є певна категорія людей, як можуть взяти громадянство, Казахстан та інші країни.

"Кожна держава має звертати на це увагу, де такі люди живуть і можуть отримати російське громадянство. Це, звичайно, певний ризик. Для цього є органи, які займаються національною безпекою. Вони мають серйозно розглянути ризики для кожної країни окремо", — наголосив Данилюк.

Як повідомляв портал "Коментарі", партія "Європейська солідарність" буде збирати підписи для внесення обмежувальної норми до Конституції України щодо отримання українського громадянства мешканцями країни агресора. На думку Геращенко, законопроект про громадянство, який подано до парламенту, популістський та порушує норми Конституції.

Президент Володимир Зеленський після анонсу законопроекту про "множинне громадянство" вніс до Верховної Ради п'ять відповідних документів. Зокрема, пропонується зобов'язати чиновників зазначати подвійне громадянство у деклараціях, а до роботи в судах та на митниці не допускати громадян інших держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини