Головна Новини Суспільство події Політик пояснив, чому Україні не можна вступати до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Політик пояснив, чому Україні не можна вступати до НАТО

Віктор Медведчук каже, якщо Україна продовжить курс на вступ до НАТО, то проігнорує думку жителів Донбасу

10 грудня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук вважає, що Україна не має бути в НАТО. Свою думку опозиційний політик озвучив в інтерв'ю телеканалу UrkLive, пише 112. юа.

Політик пояснив, чому Україні не можна вступати до НАТО

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

"Я послідовний і принциповий прихильник того, що Україна не повинна бути в НАТО. І я не просто категорично це стверджую, адже наводжу аргументи, що з НАТО нам не по дорозі, що НАТО посилить ситуацію і так досить критичну в питаннях економіки та соціальної сфери та політики. Що сьогодні нейтральний статус, який вже проголошувався в Україні, має продовжити існувати і нам треба його розвивати. Якщо ми не хочемо, щоб Україна стала розмінною монетою, територія України стала плацдармом для протистояння НАТО, Росії та інших країн, ми маємо категорично зробити все для того, щоб Україна не стала членом НАТО", — заявив Віктор Медведчук.

При цьому він наголосив, що рівень підтримки НАТО на території всієї України становить близько 50%, а рівень підтримки на Донбасі не перевищує 15-17%.

"Якщо ми говоримо про НАТО і говоримо про те, що Донбас має повернутися в Україну... Але Донбас — це люди, і вони завжди на першому місці, і це, до речі, продемонстровано і зафіксовано, у плані мирного врегулювання, яке сьогодні є програмою нашої партії "Опозиційна платформа — За життя", ми говоримо про повернення людей через їхню свідомість, через забезпечення умов їх життя, через забезпечення гарантій їхньої безпеки. Ще раз наголошую, на першому місці мають бути люди. Якщо ми кажемо цим людям, що "ви повинні, ми хочемо, щоб ви повернулися в Україну", і при цьому з іншого боку ми намагаємося йти в НАТО, а ви ж знаєте рівень підтримки НАТО на території всієї України, це близько 50%, а рівень підтримки на тих територіях — він не перевищує цифри 15-17%, то як, з одного боку, говорячи про те, що ці люди повинні повернутися до нас, ми ігноруємо їхню думку?" – зазначив опозиційний політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини