Головна Новини Суспільство події Поліція зірвала мітинг у посольства Польщі на захист прав заробітчан
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція зірвала мітинг у посольства Польщі на захист прав заробітчан

Охоронці правопорядку запропонували провести акцію з 25 серпня, в іншому випадку всіх учасників обіцяли затримати, - активіст

23 серпня 2021, 22:03
Поділіться публікацією:








Сьогодні у Києві правоохоронці заборонили проведення мирної акції під посольством Польщі на захист прав заробітчан при наявності заявки на його проведення. Було затримано до десяти активістів і організаторів на декілька годин "для з'ясування особистості". Як повідомили у поліції, такі заходи прийняті на прохання польського посольства, аби не затьмарити візит в Україну президента Польщі Анджея Дуди, що відбувається 22-24 серпня.

Поліція зірвала мітинг у посольства Польщі на захист прав заробітчан

Мітинг у посольства Польщі. Фото відкритих джерел

За словами Ростислава, одного з організаторів акції, зранку біля станції метро "Золоті ворота" зібралися майже 100 активістів. Коли почали діставати плакати та мегафон, до них підійшли поліцейські, запитали про керівників та запросили їх у відділок. Охоронці правопорядку запропонували провести акцію з 25 серпня, в іншому випадку всіх учасників обіцяли затримати.

"Ми вирішили піти на зустріч демократичній Польщі та не проводити акцію, але донести нашу позицію через ЗМІ", — додав Ростислав.

Він розповів, що громадське об'єднання "Честь — Україна", що відстоює права українських трудових мігрантів, планувала провести мітинг у зв'язку із  рішенням Національної апеляційної палати Польщі від 19 серпня відносно відміни результатів тендеру на послуги візового оператора для польських консульств в Україні.

"Незалежний орган фактично підтвердив правоту позиції активістів щодо наявності порушень у відборі компанії, що має видавати робочі візи українцям. Але палата не вивчала головну проблему тендера — наявність конфлікту інтересів у консорціуму-переможця. Саме участь фірми із працевлаштування у процесі надання дозволів на в'їзд до Польщі створює ризики монополізації ринку та неправомірного впливу на трудових мігрантів, що зрештою загрожує їх правам та інтересам", — пояснив активіст. 

"Тому ми звертаємося до польської сторони із проханням виправити помилку та запобігти конфлікту інтересів у компаній, що беруть участь у тендері. Ми готові боротися, доки принципи демократії та чесної конкуренції не переможуть", — підсумував активіст. 

Посольство Польщі 11 червня оголосило компанію TLScontact французької групи Teleperformance та польську Personnel Service скандального бізнесмена Томаша Місяка зі зв'язками в уряді переможцем тендеру на обробку документів українців для польської візи. Три з п'яти компаній подали апеляцію до Національної апеляційної палати Польщі, яка 19 серпня вирішила повернути в тендер консорціум Hellas та перерахувати бали. Після проходження апеляційної інстанції учасники тендеру мають можливість подати до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

23 серпня 2021, 21:28

Конченные мусора! Как всегда защищают только власть имущих (слуг) народа! А все остальные для них быдло - но только за наши налоги эти твари живут.


Новини