Головна Новини Суспільство події Поки світ стежить за польським кордоном – Азербайджан та Вірменія відновили бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки світ стежить за польським кордоном – Азербайджан та Вірменія відновили бої

Мирні угоди між країнами так і не були виконані

17 листопада 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Поки Європа та світ стежать за міграційним натиском на східному кордоні Європейського Союзу, Азербайджан та Вірменія відновлюють бойові дії. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook розповідає український політичний експерт Володимир Горбач.

Поки світ стежить за польським кордоном – Азербайджан та Вірменія відновили бої

Бої Азербайджану та Вірменії. Фото: lenta.ru

"Ціна питання, гадаю, "Зангезурський транспортний коридор" із Нахічевані до Баку. Бої зараз не там, але домовленості про це було зафіксовано у перемир'ї минулого року, але не виконано", – зазначив політолог.

Володимир Горбач звертає увагу на 11 пункт заяви президентів Азербайджану, Вірменії та Росії про припинення боїв за Карабах 10 листопада 2020 року. У цьому пункті йдеться про те, що мають бути розблоковані всі економічні та транспортні відносини у регіоні. Вірменія гарантує транспортний зв'язок між західними районами Азербайджанської Республіки та Автономної Республіки Нахічеванська. І ось контролювати все це мають органи прикордонної служби ФСБ Росії.

"Думаю також, що нинішнього загострення зацікавлений і Кремль. Недарма Путін приймав Ердогана у Сочі 29 вересня 2021 року. Російський інтерес полягає в тому, щоб узяти під охорону вже не лише вірменсько-турецький кордон, а й вірменсько-азербайджанський. Ну, і відрізати можливості для облаштування транспортного коридору з Ірану через Вірменію до Чорного моря, яке начебто підтримує Захід. Новий виток старого невирішеного конфлікту та нові жертви", – прокоментував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війська Азербайджану перекрили дорогу, що зв'язує Вірменію та Іран.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини