Головна Новини Суспільство події Поховання Фаріон: письменниця Забужко попередила про можливу катастрофу, СБУ має спрацювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Поховання Фаріон: письменниця Забужко попередила про можливу катастрофу, СБУ має спрацювати

Оксана Забужко звернулася до спецслужб

22 липня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Відома українська письменниця Оксана Забужко припустила, що вороги України можуть влаштувати сьогодні на похороні мовознавиці, нардепки Ірини Фаріон теракт. Про це Забужко написала у себе в Fаcebook.

Поховання Фаріон: письменниця Забужко попередила про можливу катастрофу, СБУ має спрацювати

Поховання Ірини Фаріон. Фото: із відкритих джерел

Письменниця наголосила, що при скупчені великої кількості людей окупантам буде дуже легко вчинити якийсь теракт, а потім подати своєму населенню інформацію, – як якийсь черговий крок боротьби із недружньою Україною

"Так ось, якщо трохи розуміти логіку чекістського мислення, – вони б завтра на похороні Ірини Фаріон мали запланувати у Львові максимально гучний теракт, із великою кількістю жертв ("собрать всєх націков в кучу і грохнуть" – а після цього можна й оголосити своїм кріпакам, що "цель СВО достигнута", чому ні?). От просто все на те вказує – що в цьому місці "дорожньої мапи" зараз їм на ґвалт потрібна саме якась така "блєстящая побєда" (спробуйте на хвилиночку мислити не як людина, а як злочинець, і весь пазл вам складеться!)", – написала Оксана Забужко.

Вона звернулася  до правоохоронних органів, аби дотримувалися максимальної пильності під час сьогоднішніх подій. 

"Дуже добре, якщо я помиляюсь, і це все тільки "худліт" моєї уяви. Але все ж гаряче сподіваюсь, що в СБУ теж вистачає уяви — на те, щоб завтра у Львові всі відповідні служби працювали в режимі найвищої пильності", – додала Оксана Забужко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Львові пройшла церемонія прощання з Іриною Фаріон. Її тіло було привезене до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, де зібралося багато людей для вшанування її пам'яті. 

Чин похорону відбудеться в понеділок, 22 липня, о 14:00 в тому ж Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховання Ірини Фаріон пройде на Личаківському кладовищі на центральній алеї, на полі № 22, неподалік могили Володимира Івасюка.

Трагічна подія сталася 19 липня, коли невідомий вистрілив Ірині Фаріон у голову на вулиці Масарика, 3 у Львові. Вона була доставлена до медичного закладу в стані глибокої мозкової коми. Попри проведену операцію і переведення до реанімації, Ірина Фаріон померла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини