Головна Новини Суспільство події Погода в Україні: синоптик розповіла, коли з України піде спека та прийдуть дощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода в Україні: синоптик розповіла, коли з України піде спека та прийдуть дощі

Лише кілька областей України в найближчі дні накриють дощі та грози, в інших регіонах буде сухо та спекотно

15 серпня 2023, 19:40
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах буде суха та спекотна  ще  до свята  Незалежності 24 серпня. Саме до цієї дати в більшості українських регіонів  дощів не передбачається, опади можуть проходити тільки  на Заході країни. Це прогнозує  представник  Укргідрометцентру Наталія Птуха, інформує "Новое время".

Погода в Україні: синоптик розповіла, коли з України піде спека та прийдуть дощі

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Синоптикиня   розповіла, що таку стабільну літню   спеку  обумовив антициклон,  який розташовується  на північному сході  від   нашої країни. Згадуваний антициклон є дуже  обширним, тому його  вплив  відчувається у всіх українських   областях.

Найменше він впливає на території  Заходу України, з цієї причини в  Закарпатському та Прикарпатському регіоні  протягом дня 16 серпня та – цілої  доби 17 серпня можливі  короткочасні  опади та грози. Вже 18 серпня короткочасні  опади прогнозуються в  майже усіх  західних областях. А в більшості інших українських регіонів  погода залишатиметься сонячною та спекотною.

"Температурні показники за таких умов практично упродовж всього тижня будуть в межах +26…+33 градуси в денні години, а в нічні +14…+20. Це по всій території України. Щось виокремити доволі важко, хіба що вночі у південних областях традиційно дещо вище температура – на узбережжі до +23 навіть можуть бути значення в темний час доби. А вдень +26…+33 практично всюди. +33 якраз переважно на півдні України, по сходу, частково по центральних областях. А так загалом близько +30 фактично по всіх областях будемо мати", – розповіла синоптик

Птуха   прогнозує, що і надалі  суха та   жарка погода буде  в Україні аж  до  свята Незалежності 24 серпня. Пориви вітру теж  будуть   слабкими.

Відносна прохолода в серпні  настане можливо  після  свята  Незалежності,  прогнозує синоптикиня.

"Звичайно, антициклон не може вічно утримувати свої позиції. Він доволі потужний, але все одно атмосфера рухлива, і щось буде змінюватись. І якраз десь після Дня Незалежності, швидше за все, очікуємо на зміну синоптичної ситуації. Трошечки там вже може бути більше опадів, можливо, проходження окремих атмосферних фронтів. Точніше про це можна буде сказати згодом", – завершила  Наталя Птуха.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що синоптики розповіли, якою буде погода в Україні в серпні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини