Головна Новини Суспільство події Погода на тиждень: Україну накриють дощі та локальні грози
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода на тиждень: Україну накриють дощі та локальні грози

Прогноз погоди в Україні на тиждень

6 жовтня 2024, 23:30
Поділіться публікацією:

Наступного тижня, з 7 по 13 жовтня, Україну очікує помірно тепла погода, супроводжувана періодичними дощами та можливими локальними грозами. Погода буде варіюватися по території, з туманами вночі та вранці. Про це повідомляє синоптична служба Meteoprog.

Погода на тиждень: Україну накриють дощі та локальні грози

Дівчина в парку. Зображення від wirestock на Freepik

У понеділок, 7 жовтня, по всій Україні прогнозуються дощі, з сильними опадами та грозами у центральних і південних областях. Температура вночі коливатиметься від +6 до +18 °С, а вдень від +13 до +27 °С. Вітер південного напрямку з переходом на північно-західний, швидкістю 7–12 м/с.

У вівторок, 8 жовтня, нічні дощі охоплять північні та східні регіони. Температура вночі знизиться до +7…+13 °С, а вдень підвищиться до +14…+21 °С. Вітер західний, 7–12 м/с, не принесе опадів вдень.

Середа, 9 жовтня, обіцяє мінливу хмарність і суху погоду, але можливий туман у нічний та ранковий час. Температура вночі залишиться на рівні +7…+13 °С, вдень підніметься до +16…+23 °С. Вітер змінних напрямків, 3–8 м/с.

У четвер, 10 жовтня, буде сухо, лише на Одещині та в Криму очікуються короткочасні дощі. Нічна температура складе +7…+16 °С, вдень +18…+23 °С. Вітер південно-східний, 5–10 м/с.

П’ятниця, 11 жовтня, принесе дощі на Одещині, Миколаївщині та заході, а також можливі грози. На решті території без опадів. Температура вночі варіюється від +8 до +17 °С, а вдень від +20 до +25 °С, на заході – +13…+18 °С.

У суботу, 12 жовтня, варто очікувати нічні дощі на заході, а вдень можливі опади на півночі та півдні. Температура вночі буде в межах +9…+18 °С, вдень +19…+25 °С.

Неділя, 13 жовтня, принесе невеликі дощі, з грозами у центрі та на півдні. Температура вночі знизиться до +7…+17 °С, а вдень коливатиметься від +13 до +21 °С.

Нагадаємо, перехід від літа до осені в Україні супроводжується поступовим зниженням температури повітря, і саме це зниження, а не дата на календарі, є показником зміни сезонів. Синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок в коментарі для 24 каналу пояснила, що метеорологічний перехід від літа до осені фіксують тоді, коли середньодобова температура знижується до +15°C і утримується на цьому рівні протягом кількох днів поспіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини