Погода на 5 грудня: де в Україні очікується сніг і дощ

У більшості регіонів України, сьогодні, 5 грудня, очікується сонячна та суха погода, а ось на заході прогнозують сніг

У неділю, 5 грудня, сильний сніг із дощем очікується лише у західних регіонах країни, а на решті території опадів не прогнозується. Такими даними поділився Укргідрометцентр.

По-справжньому груднева погода очікується у Чернівцях, Івано-Франківську, Тернополі, Львові, а також на Закарпатті. Там вдень прогнозують мокрий сніг із дощем, а вночі без опадів. Температура повітря варіюватиметься в межах - 1...+3 градуси.

На решті території України буде суха, але прохолодна погода. Стовпчики термометра показуватимуть від 0 до + 4 градусів. Вночі сніг із дощем може пройти у східних областях, а температура знизиться до 0...-2 градусів. А ось найтепліше буде на півдні України, там температура повітря прогріється до +6...+8 градусів.

У Києві сьогодні, 5 грудня, очікується сонячна погода, стовпчики термометра показуватимуть 0…+2 градуси. А от вночі опустяться до -3…-5 градусів.

Нагадаємо, українські синоптики прогнозують, що наступний тиждень грудня буде багатий на снігопади та морози. Чекати сюрпризів від першого місяця зими не варто, все буде, як завжди. Температура повітря не опускатиметься різко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує теплу зиму, значне зниження температури відбудеться у січні-лютому, але воно буде нетривалим.

Також читайте, що в українських Карпатах вже працюють мобільні пункти обігріву, відкриті місцевими рятувальниками. Вони розгорнуті на чотирьох карпатських перевалах. Стовпчики термометра показують там рекордний мороз до -16 градусів.