Головна Новини Суспільство події Погода 8 липня: де сьогодні пройдуть дощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода 8 липня: де сьогодні пройдуть дощі

На більшій частині території України сьогодні без опадів

8 липня 2021, 07:52
Поділіться публікацією:

Сьогодні жителям більшої частини території України варто бути готовими до сухої та спекотної погоди. Так, сьогодні короткочасні грозові дощі очікуються тільки в Одеській області та в Криму. Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру.

Погода 8 липня: де сьогодні пройдуть дощі

Прогноз погоди на 6 липня. Фото: nat-geo.ru

Стовпчики термометрів сьогодні піднімуться до 27-32 градусів тепла. Найспекотніше буде в Закарпатській області — 31-33 градуси тепла. Вночі в Україні очікується похолодання до 15-17 градусів тепла. Найнижче опустяться стовпчики термометрів в Сумській області — до 14 градусів тепла.

Вітер сьогодні буде переважно північно-східний, 3-8 м/с.

Крім того, 8 липня очікується підвищення рівня води в річках Донецької, Луганської та Запорізької областей на 0,3-0,5 м. Синоптики попереджають, що сільсько-господарська діяльність може призвести до підвищення рівня води до 0,7 м на добу. Вода може виходити в річки Деркул, Мокра Хвильова, Кальчик і Малий Кальчик.

Нагадаємо, що другий місяць літа, згідно з прогнозами експертів, повинен бути спекотним, хоча в кінці липня очікується невелике похолодання. А ось в середині місяця синоптики прогнозують тимчасові дощі з грозами, шквалами й градом. Але при цьому, температура повітря в другій місяць літа буде високою і можливі нові температурні рекорди.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за повідомленням головного судмедексперта провінції Британської Колумбії Лізи Лапойнт, на заході Канади вже 719 осіб могли стати жертвами рекордної спеки в історії цієї країни. Більшість померлих були особами похилого віку. Поліція і медики вважають, що їх смерть викликала аномально висока спека, що встановилася в останні дні на заході Канади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини