Головна Новини Суспільство події Погода 5 липня: де пройдуть дощі з грозами
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода 5 липня: де пройдуть дощі з грозами

Найспекотніше сьогодні буде в Луганській області

5 липня 2021, 07:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні на більшій частині території України очікуються короткочасні грозові дощі. Єдиним регіоном, де 5 липня не повинно бути істотних опадів, є північний схід нашої країни. За словами синоптика Наталії Діденко, новий тиждень в Україні відкриває циклон, який зараз крутиться на півдні країни й періодично поливає дощем та гримить.

Погода 5 липня: де пройдуть дощі з грозами

Прогноз погоди на 5 липня

Температура повітря в понеділок, за прогнозом синоптика, прогріється до 25-29 градусів тепла. Трохи прохолодніше буде у західних областях — 23-27 градусів тепла, а ось найспекотніше сьогодні в Луганській області — там стовпчики термометрів сягнуть позначки в 31 градус тепла.

Синоптики Українського гідрометцентру попереджають, що 5 липня в південних і центральних областях місцями очікуються сильні дощі з градом і поривами вітру до 15-20 м/с.

У Києві в найближчу добу синоптики прогнозують дощ. Температура повітря в столиці підніметься до 27 градусів тепла.

Нагадаємо, експерти з Укргідрометцентру заявляють, що другий місяць літа буде досить жарким, хоча вже в кінці місяця можна очікувати невелике похолодання і навіть холодні дощі. При цьому в середині липня в деяких областях нашої країни очікуються дощі з грозами, які будуть супроводжуватися градом і шквалами.

У першій половині місяця випадуть рясні опади на півночі та заході України, менше дощів буде в центральних і східних областях, а на півдні встановиться переважно суха погода. Температура в Причорномор'ї сягатиме понад 35 градусів в тіні, особливо в середині липня. У решті регіонів днем буде в середньому 23-27 градусів тепла і 16-18 градусів тепла вночі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини