Головна Новини Суспільство події Погода 13 липня: де сьогодні буде найспекотніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода 13 липня: де сьогодні буде найспекотніше

Синоптики прогнозують короткочасні дощі в центральній Україні

13 липня 2021, 07:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні на більшій частині території України очікується спекотна погода без опадів. Короткочасні дощі з грозами можливі в Житомирській, Київській, Вінницькій та Черкаській областях. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Погода 13 липня: де сьогодні буде найспекотніше

Прогноз погоди на 13 липня. Фото із відкритих джерел

Також синоптики попереджають, що в південних, центральних і західних областях сьогодні можливі град та пориви вітру до 15-20 м/с. На решті території країни 13 липня буде південно-східний вітер, 5-10 м/с.

Найспекотніше сьогодні буде в Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській і Київській областях — там вдень 13 липня стовпчики термометрів піднімуться до 30-32 градусів тепла. На тлі високих температур повітря в цих регіонах зберігається високий рівень пожежної небезпеки.

За даними Укргідрометцентру сьогодні на деяких притоках Дністра у Львівській та Івано-Франківській областях, а також на малих водотоках Закарпаття очікується підйом води на 0,2 — 1 м над поточними рівнями.

Нагадаємо, що другий місяць літа, згідно з прогнозами експертів, повинен бути жарким, хоча в кінці липня очікується невелике похолодання. А ось в середині місяця синоптики прогнозують тимчасові дощі з грозами, шквалами та градом. Але при цьому, температура повітря в другий місяць літа буде високою і можливі нові температурні рекорди.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за повідомленням головного судмедексперта провінції Британської Колумбії Лізи Лапойнт, на заході Канади вже 719 осіб могли стати жертвами рекордної спеки в історії цієї країни. Більшість померлих були особами похилого віку. Поліція і медики вважають, що їх смерть викликала аномально висока спека, що встановилася в останні дні на заході Канади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини