Головна Новини Суспільство події Погода 1 липня: в яких областях України сьогодні пройдуть дощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода 1 липня: в яких областях України сьогодні пройдуть дощі

Синоптики кажуть, що антициклон AFRA втрачає вплив на погоду в Україні

1 липня 2021, 07:49 comments1504
Поділіться публікацією:

Сьогодні на більшій частині території України очікуються дощі. Синоптики Українського гідрометцентру повідомляють, що сухо буде тільки у східних та південно-східних областях країни. На решті території України 1 липня очікуються короткочасні дощі з грозами, місцями пройде град, а пориви вітру досягнуть 15-20 м/с. Жителям західних областей варто бути готовими до сильних дощів.

Погода 1 липня: в яких областях України сьогодні пройдуть дощі

Прогноз погоди на 1 липня

Температура повітря вночі опуститься до 14-19 градусів тепла, а вдень стовпчики термометрів будуть на рівні 25-30 градусів тепла.

Найспекотніше сьогодні буде у Херсонській та Луганській областях — там температура повітря прогріється до 29-31 градуса. Найпрохолодніше буде у Львівській та Івано-Франківській областях — дощі принесуть прохолоду і стовпчики термометрів сьогодні вдень будуть на рівні 22-24 градусів тепла.

Вітер сьогодні буде південним з переходом у північно-західний у західних областях країни, 7-12 м/с.

Також варто відзначити, що 1-3 липня на річках басейнів Сяну та Дністра у Львівській та Івано-Франківській областях очікуються підйоми рівнів води на 0,3 — 1,3 м у порівнянні з рівнями, зафіксованими о 8 годині ранку 30 червня, без негативних наслідків. При значних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Нагадаємо, експерти з Укргідрометцентру заявляють, що другий місяць літа буде досить жарким, хоча вже у кінці місяця можна очікувати невелике похолодання і навіть холодні дощі. При цьому в середині липня у деяких областях нашої країни очікуються дощі з грозами, які будуть супроводжуватися градом та шквалами.

У першій половині місяця випадуть рясні опади на півночі та заході України, менше дощів буде у центральних і східних областях, а на півдні встановиться переважно суха погода. Температура в Причорномор'ї сягатиме понад 35 градусів в тіні, особливо у середині липня. У решті регіонів днем буде в середньому 23-27 градусів тепла і 16-18 градусів тепла вночі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини