Головна Новини Суспільство події Погані управлінці ідеального Мера, чи ідеальний план поганого Мера
commentss НОВИНИ Всі новини

Погані управлінці ідеального Мера, чи ідеальний план поганого Мера

25 травня пройде пленарне засідання Львівської міської ради, де цікавість викликає питання під номером 23.

24 травня 2023, 12:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На 25 травня 2023 року заплановане пленарне засідання 16-ї сесії Львівської міської ради. В проєкті порядку денного пленарного засідання із понад 300 питань є питання під номер 23 "Про скасування рішення виконавчого комітету від 14.03.2023 No 260 “Про прийняття умов, викладених у Кредитному договорі від 30.12.2022 No 53825, який укладений між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку“. Саме це питання розсварило депутатський корпус, і словами: "Б@ядь, я в шоці. Оголошується перерва на 15 хвилин" Андрій Садовий оголосив перерву в засіданні міської ради 27 квітня.

Погані управлінці ідеального Мера, чи ідеальний план поганого Мера

Мер Львова Андрій Садовий. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, саме цим рішенням виконавчий комітет перебрав на себе депутатські повноваження та в обхід регламенту на засіданні 14 березня проголосував за погодження прийняття умов кредитного договору для підтримки діяльності комунальних підприємств – "Львівелектротранс", "Львівавтодор", "Львівводоканал", "Львівтеплоенерго" та "Зелене місто".

Таким чином за період 2019 — 2023 років А. Садовий виділив на підтримку 10 комунальних підприємств, серед яких і вищевказані, понад 5 млрд гривень. Вказана сума це 35 % від бюджету міста Львова на 2023 рік, тобто фінансування життєдіяльності міста понад 4 місяці.

Можливо комунальні підприємства бідують, а працівники отримують мізерні зарплати. Однак, середня зарплата у березні 2023 року працівника ЛКП "Муніципальна варта" становить понад 22,5 тис. гривень, водночас у ЛКП "Львівавтодор" понад 24 тис. грн, ЛКП "Адміністративно-технічне управління" близько 26 тис. грн.

Попри такі витрати на комунальні підприємства та гідну зарплату працівників, нещодавно вже колишні керівники ЛКП "Муніципальна варта" та КП "Музей народної архітектури та побуту у Львові ім.Климентія Шептицького", отримали по підозрі за розтрату майна в особливо великих розмірах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини