Головна Новини Суспільство події Подоляк назвав умову для продовження зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Подоляк назвав умову для продовження зернової угоди

Радник президента України просить чинити тиск на Росію, щоб продовжити зернову угоду.

25 квітня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник президента України Михайло Подоляк відреагував на пропозицію генсека ООН Антоніу Гутерріша щодо вдосконалення та продовження угоди про безпечний експорт українського зерна. Український політик вважає, що таке рішення можливе при спільному тиску на Росію Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Подоляк назвав умову для продовження зернової угоди

Радник президента України Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся у листі до Володимира Путіна з закликом розширити та продовжити зернову угоду.

"Абсолютно виправдана ініціатива Гутерріша може мати успіх лише за умови колективного тиску міжнародної спільноти на Росію", – вважає Михайло Подоляк.

Радник президента стверджує, що Україна й надалі виконуватиме домовленності, які були укладені з Туреччиною та ООН щодо зернової угоди.

"(Україна) продовжить доставляти зернові вантажі до місця призначення, розв'язувати проблему глобального продовольчого забезпечення", — стверджує Подоляк.

Нагадаймо, що у Кремлі не хочуть продовжувати зернову угоду та виставляють свої п'ять ультиматумів, серед яких відновлення транспорту аміаку та підключення одного з банків РФ до міжнародної платіжної системи Swift.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща окрім зерна планує заборонити мед, борошно, фрукти та інші продукти з України. Наріз п'ять країн погоджують остаточний список продуктів, які потраплять під заборону імпорту.

Також "Коментарі" писали про європейську країну, яка відмовилась забороняти імпорт українського зерна. Після численних досліджень та перевірок Чехія дійшла висновку, що продовжуватиме здійснювати імпорт української продукції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини