Головна Новини Суспільство події "Почалося, бл ** ь" - в мережі супермаркетів NOVUS відмовилися обслуговувати покупців українською мовою
commentss НОВИНИ Всі новини

"Почалося, бл ** ь" - в мережі супермаркетів NOVUS відмовилися обслуговувати покупців українською мовою

Касир відмовився переходити на українську

9 лютого 2021, 15:05 comments1498
Поділіться публікацією:

Анна Сокол на своїй фейсбук-сторінці опублікувала пост, в якому розповіла, що в одному з магазинів мережі супермаркетів NOVUS касир відмовився переходити на українську мову. Замість цього жінка використовувала нецензурну лексику.

"Почалося, бл ** ь" - в мережі супермаркетів NOVUS відмовилися обслуговувати покупців  українською мовою

Фото: Depo

Цей пост обурив багатьох користувачів мережі. Люди в коментарях обговорюють те, що це вже не просто мовне питання, а й прояв неповаги до споживача.

Водночас мережа супермаркетів NOVUS відмовилася коментувати цей інцидент. Завдяки журналістському розслідуванню "Справжнього часу" стало відомо про те, що мережа супермаркетів NOVUS досі продовжує роботу в Криму попри санкції Євросоюзу.

Серед власників мережі — литовський бізнесмен Раймондас Туменас, а також компанія StolitsaGrouр відомого рейдера Владислави Молчанової.

У грудні минулого року стало відомо про те, що власниця StolitsaGrouр Владислава Молчанова намагається захопити найбільший оптовий ринок країни "Столичний" за допомогою рейдерської схеми. Справою займаються правоохоронці.

Від 16 січня 2021 року набувають чинності окремі норми закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Нововведення можуть торкнутися кожного українця, який користується будь-якими послугами чи купує будь-які товари. Адже від названої дати усі надавачі послуг будуть зобов'язані обслуговувати та надавати інформацію в Україні українською мовою.  Чинності набуває стаття 30 Закону про мову. Вона говорить, що мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова. Відтак інформація про товари та послуги на території України надається українською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михайло

11 лютого 2021, 20:39

Всіх касирів, які не знають української - гнати сраною мітлою до расії.

Елена

9 лютого 2021, 16:52

Наблюдала в АТБ за таким покупателем. Мааааску на нос одень...почему не на украинском...Бедная кассир. Я бы покупателю на ее месте корзину на голову одела

Елена

9 лютого 2021, 16:40

Задолбали со своей мовой.

Волдемар

9 лютого 2021, 15:37

Всем кому не нравится,ходите в другие супермаркеты...


Новини