Головна Новини Суспільство події «Північний потік-2» на паузі: експерт пояснив, чи варто Путіну вже гризти лікті
commentss НОВИНИ Всі новини

«Північний потік-2» на паузі: експерт пояснив, чи варто Путіну вже гризти лікті

Концентрація російських військ біля українського кордону не вплинула на те, що Берлін вирішив відстрочити запуск Північного потоку-2

17 листопада 2021, 08:52
Поділіться публікацією:

Німецький регулятор призупинив процедуру сертифікації "Північного потоку-2" через неповну завершеність компанії-оператора газопроводу реєстрації додаткової компанії в Німеччині. Але такі дії Берліна не пов'язані з бажанням дати відсіч Кремлю через концентрацію військ на українському кордоні. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політичний експерт Олександр Юсупов.

«Північний потік-2» на паузі: експерт пояснив, чи варто Путіну вже гризти лікті

Північний потік-2. Фото з відкритих джерел

"Берлін вирішив відкласти запуск Північного потоку-2 на фоні агресивних дій Москви? Не схоже, тому що німецький регулятор не просить від швейцарської компанії, яка належить "Газпрому", передати управління над газопроводом незалежному оператору, чого вимагає законодавство ЄС, а всього лише хоче від неї завершити реєстрацію додаткової компанії в Німеччині", – зазначив Юсупов.

Він додає, до того ж джерело в німецькому дипломатичному корпусі підтвердило "Інтерфаксу", що це призупинення не позначиться на загальних термінах сертифікації. Крім того, якби в Берліні дійсно вирішили дати жорстку відсіч Кремлю, то Ангела Меркель не наслідувала б отриману 11 листопада рекомендацію від Володимира Путіна і не подзвонила б Олександру Лукашенку для обговорення проблеми мігрантів. Цим кроком вона затвердила Москву посередником цієї кризи, незважаючи на те, що Варшава, Київ, Лондон та інші публічно звинувачують Путіна в причетності до того, що відбувається. Також Меркель стала першим західним лідером, який розпочав прямі переговори з білоруським диктатором після нечесних виборів минулого року.

"Не дивно, що Москва, бачачи значну розділеність західних країн, не йде на поступки, і, ймовірно, не надає великої ваги заявам деяких столиць. Хоча є й позитивні зрушення. Найрідше діє Лондон, який уже встиг розпочати з Києвом діалог про продаж ракет для українських збройних сил і ухвалив рішення про відправку на польсько-білоруський кордон групи військовослужбовців. Активно діє і Вашингтон, який хоч і відмовляється вводити санкції проти "Північного потоку-2" через небажання псувати відносини з Берліном, проте консолідує союзників по НАТО…", — висловився експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — газопровід "Північний потік-2" добудований: у "Газпромі" зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Daren

17 листопада 2021, 10:15

bit.ly/3nTJVx1 - Крутотень !!!


Новини