Головна Новини Суспільство події Південна Корея готова допомогти КНДР упоратися з пандемією COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея готова допомогти КНДР упоратися з пандемією COVID-19

Південна Корея готова відправити вакцини та інші необхідні матеріали, якщо офіційний Пхеньян не буде проти

16 травня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Керівництво Південної Кореї може надати допомогу Північній Кореї у боротьбі зі спалахом коронавірусної інфекції COVID- 19.

Південна Корея готова допомогти КНДР упоратися з пандемією COVID-19

Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Єль. За його словами, Південна Корея готова відправити вакцини та інші необхідні матеріали, якщо Пхеньян погодиться прийняти їх, повідомляє "Ренхап".

"Ми не повинні стримуватися у наданні необхідної допомоги північнокорейському народу, який наражається на загрозу коронавірусу", – повідомив Юн Сок Єль у Національних зборах.

Глава держави зазначив, що якщо північнокорейська влада погодиться, Південна Корея надасть у КНДР медикаменти, а також вакцини від COVID-19, медичне обладнання та медичний персонал.

Як інформує видання, станом на 15 травня, в Корейській народній демократичній республіці було зареєстровано вісім нових смертельних випадків, спричинених ускладненнями, пов'язаними із захворюванням на коронавірусну інфекцію COVID -19.

За даними Державного надзвичайно-протиепідемічного командування, яке публікує ЦТАК (Корейське центральне інформаційне агентство – "Коментарі" ), за добу кількість пацієнтів з підвищеною температурою в КНДР збільшилася на 392 тисячі 920 осіб. При цьому, понад 152 тисячі 600 осіб одужали.

Нагадаємо, раніше влада КНДР запевняла, що за час пандемії коронавірусу у світі у них не було жодного випадку covid-19.

Перед цим, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у Північній Кореї було зареєстровано перший випадок зараження коронавірусом у лютому 2020 року.

У той же час, глава КНДР Кім Чен Ин тоді заявляв, що в Північній Кореї не було коронавірусу, оскільки влада нібито запобігла його поширенню.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ru.interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини