Головна Новини Суспільство події Після ультиматуму США російські держбанки знецінилися на 25%
commentss НОВИНИ Всі новини

Після ультиматуму США російські держбанки знецінилися на 25%

На торгах 13 грудня, акції Сбєрбанку обвалилися на 5,63% і опинилися на найнижчій позначці з кінця квітня (280,65 рубля за штуку), а папери ВТБ втратили 6,69% і закрили сесію по 42,865 копійки за штуку, пробивши "дно" за останні 8 місяців

14 грудня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Акції російських вітчизняних державних банків очолили розпродаж на Московській біржі. А два найбільші держбанки Росії втратили в ціні приблизно на 25%, втративши на двох більше 2 трильйонів рублів ринкової капіталізації. Фактично проблеми у російських фінустанов почалися після того, як відбулася відверта розмова президента США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна. Тоді Путін отримав від Байдена ультиматум про те, що за вторгненням російських військ в Україну піде пакет санкцій. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Finanz.ru".

Після ультиматуму США російські держбанки знецінилися на 25%

Сбєрбанк Росії. Фото: з відкритих джерел

Байден попередив господаря Кремля, що платою Росії за вторгнення буде повне відключення Росії від фінансової системи. Про те, що Росія може бути відключена від світової фінансової системи, вже повідомила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд. А представник Демократичної партії Роберт Менендес уже навіть анонсував убивчий законопроект. За очі Менендеса називають автором "пекельних санкцій", запропонованих три роки тому Конгресу, але не прийнятих під тиском Білого Дому.

Менендес вважає, що якщо санкції будуть введені, то російська банківська система не матиме шансів утриматися на плаву. Відключення від системи SWIFT стане ударом фінансової системи РФ.

Путін за підсумками розмови з Байденом заявив, що Росія не має у своїх планах – нападати на Україну, але й відмовлятися від своїх ультиматумів на адресу Заходу про нерозширення НАТО на схід відмовлятися не збирається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі заявили про другий раунд переговорів Путін-Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини