Після розмови із Сі Цзіньпіном Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ухвалив рішення щодо призначення посла України в КНР

Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів телефонну розмову із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив у Twitter сам Зеленський, а також прес-секретар президента України Сергій Никифоров у Facebook.

"У мене була довга та змістовна телефонна розмова з главою Китаю Сі Цзіньпіном. Вірю, що цей дзвінок, а також призначення посла України в КНР дадуть потужний поштовх для розвитку наших двосторонніх відносин", – повідомив глава української держави.

Речник президента України повідомив, що Зеленський провів майже годинну телефонну розмову з головою КНР.

Також стало відомо, що Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії до України та інших країн для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання війни в країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Китай продовжує демонструвати підтримку Росії – що за цим стоїть. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло - під час перевірки Південної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю (НОАК), китайський лідер Сі Цзіньпін, де він проводив, зокрема, перевірку Військово-Морських сил, наголосив на поглибленні навчання та підготовці до реальної війну. Тим часом російське військове командування вирішило підняти по тривозі весь Тихоокеанський флот і розпочати масштабні маневри. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), у такий спосіб Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви міністра оборони КНР Лі Шанфу. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі", в тому числі спрогнозувавши, чого в найближчому майбутньому чекати від Пекіна в ракурсі російсько-української війни.