Головна Новини Суспільство події Після розмов із США в Індії відповіли, чи планують відмовлятися від нафти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Після розмов із США в Індії відповіли, чи планують відмовлятися від нафти РФ

Індія не лише не планує відмовлятися від нафти РФ, а й шукає довгостроковий контракт

11 липня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

Індійські нафтовики спільно ведуть переговори щодо довгострокового контракту на імпорт нафти з Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Після розмов із США в Індії відповіли, чи планують відмовлятися від нафти РФ

Путін та Моді. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що державні нафтопереробні компанії Індії ведуть спільні переговори з Росією щодо довгострокової угоди щодо імпорту нафти.

У матеріалі йдеться, що Індія та Росія ще не погодили умови імпорту, зокрема, валюту, в якій будуть проводитися платежі. Індійські приватні нафтопереробні компанії Nayara Energy та Reliance Industries вже підписали термінові контракти на імпорт російської нафти. Nayara частково належить російській нафтовій компанії "Роснефть".

Індійські приватні нафтопереробні компанії можуть приєднатися до переговорів зі своїми державними колегами пізніше.

Повідомляється, що третя за величиною економіка Азії потребує "передбачуваних і стабільних" постачання нафти, оскільки вона розширює свої нафтопереробні потужності для задоволення попиту на паливо, що росте.

Росія є найбільшим постачальником нафти до Індії, третього за величиною імпортера та споживача нафти у світі. Індія стала найбільшим покупцем російської морської нафти, що продається зі знижкою, оскільки західні компанії ухиляються від закупівлі через низку санкцій, накладених на Росію.

Під час візиту прем'єр-міністра Нарендри Моді до Росії цього тижня Індія намагалася укласти енергетичні угоди з "Роснефтью" та іншими провідними російськими нафтовими компаніями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія більше не в ізоляції: з чим прорахувався Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини