Головна Новини Суспільство події Пішов з життя відомий український поет
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішов з життя відомий український поет

Влітку вийшла нова збірка віршів Миколи Петренка

10 жовтня 2020, 13:42
Поділіться публікацією:

У Львові пішов з життя відомий поет і письменник Микола Петренко. Йому було 94 роки. Про це передає "Твоє місто" із посиланням на коментар родичів померлого.

Пішов з життя відомий український поет

Повідомляється, що Микола Євгенович хворів. 6 листопада йому б мало виповнитися 95 років. Зокрема, на честь ювілею планувалися урочистості. Нещодавно вийшла у світ, як виявилося, остання книга автора — збірка віршів "Адамові Брати". Офіційна автограф-сесія була запланована після курсу лікування.

Як відомо, народився письменник у 1925 році на Полтавщині. Під час Другої світової відбував покарання у концтаборах за спробу втечі з примусових робіт в Німеччині.

Микола Петренко є автором понад 100 книг. Він писав як поетичні твори, так і прозу, гумористичні тексти, публіцистику, вірші для дітей та казки. У львівських театрах ставилися також кілька його п’єс і лібретто музичних вистав, зокрема, "Чарівне кресало", "Довбушів топірець", "Дві Іванки" і "Шість імен". Крім того, Петренко був членом спілки письменників України з 1960 року, ставав лауреатом низки престижних українських премій.

Раніше повідомлялося, що у США помер один з кращих рок-гітаристів світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини