Головна Новини Суспільство події Пил і пісок із Сахари накриє кілька країн Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Пил і пісок із Сахари накриє кілька країн Європи

Пилова хмара може привести до «грязьових дощів»

22 лютого 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Пісок і пил із Сахари — однієї з найбільших жарких пустель, можуть долетіти до декількох країн Європи.

Пил і пісок із Сахари накриє кілька країн Європи

Європу накриє пилом із Сахари

Згідно з інформацією Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, величезний шлейф пилу, і піску сезонні вітри несуть в сторону Європи. Найбільше може постраждати Іспанія і Франція, а також пісок з Сахари може дістатися до Скандинавії, Ірландії та Британії.

Вчені говорять, що хмара пилу, яка накриє Європу, разом з погодним фронтом може спровокувати "грязьові дощі", оскільки температура повітря підвищиться. Але таке явище очікується тільки в декількох частинах Іспанії. Жителі інших країн повинні готуватися до того, що пилова хмара погіршить якість повітря і прискорить танення снігу. Обережність варто проявити тим людям, у кого є проблеми з диханням, астма або алергія.

Але багато людей можуть і не помітити пиловий шлейф, коли він досягне країни. Хіба що небо стане трохи менше ясним, а заходи й сходи — більш яскраві, тому що пил відбиває сонячне світло.

Дослідники відзначили, що сезонні вітри щороку видувають з пустелі Сахара сотні мільйонів тонн пилу. Але такий процес грає важливу роль для клімату і біологічних систем нашої планети. Наприклад, пилова хмара удобрює океан залізом і іншими цінними мінералами, які необхідні рослинам і фітопланктону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в січні 2021 року в пустелі Сахара випав сніг. Рідкісні кадри природного явища в пустельних широтах вдалося зняти фотографу Каріму Бучетату. Невеликий мороз був зафіксований в регіоні Табук, розташованої на північному заході Саудівської Аравії. У деяких місцевостях пустелі Сахари температурний показник знизився до -2 ° С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини