Головна Новини Суспільство події Піховшек: Медведчуку вдавалося робити відносини України і Росії прийнятними і добросусідськими
commentss НОВИНИ Всі новини

Піховшек: Медведчуку вдавалося робити відносини України і Росії прийнятними і добросусідськими

Журналіст зазначив, що професіоналізм політика полягає в умінні не руйнувати відносини з сусідами, будувати їх і робити взаємовигідними, що чудово виходило у Віктора Медведчука

9 серпня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:








Концепція "анти-Росія", про яку говорить у своїй статті Президент РФ Володимир Путін, яка останнім часом посилено просувається офіційним Києвом, має більш широкий зміст, ніж просто протиставити Україну сусідній державі. Але вона спочатку тупикова, так як спрямована не на творення, а на руйнування. Як, в принципі, і події, пов'язані з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, якими українська влада "загнала себе в глухий кут". Такою позицією в ефірі авторської програми "Хронологія тижня" на телеканалі "Перший незалежний" поділився журналіст В'ячеслав Піховшек.

Піховшек: Медведчуку вдавалося робити відносини України і Росії прийнятними і добросусідськими

В'ячеслав Піховшек - фото з відкритих джерел

Телеведучий підкреслив, що політичні проекти, засновані на негативному забарвленні із самого початку приречені на провал.

"Ця концепція не тільки анти-Росія, це концепція анти-Польща, анти-Угорщина, це, в останні роки, концепція анти-Білорусь. Чисто теоретично, можна собі уявити, що роблять щось нове — українську майбутність, якої довгий час не існувало, яка повинна протиставити себе чомусь. Але справа в тому, що це "анти" не несе в собі ніякого позитивного сенсу. Добре, ви не такі. Ви — анти-поляки, анти-угорці, анти-румуни, анти-білоруси і ви анти-російські. А хто ви насправді? З позиції "анти" нічого не будується. Це негативістські відносини, які не несуть в собі позитивного сенсу. Це абсолютно тупиковий шлях ", — вважає В'ячеслав Піховшек.

Крім насадження теорії протиставлення, на думку журналіста, ідентичність мільйонів українців штучно ламається і приводиться у відповідність лінії чинної влади.

"Нам в нашу ідентичність нав'язують чужих нам героїв, чуже нам розуміння історії, у нас своє розуміння. Нам пропонують зважати на це, як на обов'язкове. Те ж саме: не хочеш працювати з українською мовою — виїжджай з України. Ні, це порушує Конституцію ", — підкреслив телеведучий.

Піховшек зробив акцент на тому, що професіоналізм і мудрість політика полягає в умінні не руйнувати відносини з сусідами, будувати їх і робити взаємовигідними, що чудово виходило у Віктора Медведчука.

"Медведчук прав, раз Україна вирішила, що має право не зважати на інтереси Москви, то і Москва не буде зважати на інтереси Києва. Це ж нормально. Але треба вміти і бути досить розумними політиками, якими є Кучма і Медведчук, які вміли згладити, зробити синергію відносин України і Росії, вміли влаштувати прийнятні добросусідські відносини. Те, що не відбувалося за часів Порошенка, і не відбувається тепер ", — зазначив журналіст.

На закінчення В'ячеслав Піховшек констатував, що те, що відбувається в останні роки в Україні — це відкат назад. Так як порушуються першочергові права людини, гарантовані Конституцією. Це і свобода слова, яка в Україні регулюється американськими партнерами і чинною владою, і свобода віросповідання, яка зневажається ставленням до Української православної церкви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини