Головна Новини Суспільство події Підтримують військових і не забувають про дітей: як ГО "Фундація Течія" Олега Крота змінила напрямки допомоги під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримують військових і не забувають про дітей: як ГО "Фундація Течія" Олега Крота змінила напрямки допомоги під час війни

Громадська організація "Фундація Течія" підтримує військових і дітей.

25 січня 2024, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З моменту повномасштабної війни у діяльності ГО "Фундація Течія", співзасновником якої є бізнесмен та меценат Олег Крот, запустили новий великий напрямок з підтримки військових. Благодійна організація зосередила свої зусилля на купівлі авто, дронів, захисту, біноклів, прицілів, тактичного одягу, спорядження.

Підтримують військових і не забувають про дітей: як ГО "Фундація Течія" Олега Крота змінила напрямки допомоги під час війни

Бізнесмен та меценат Олег Крот

У 2023 році у ГО "Фундація Течія" вирішили сконцентруватись на протезуванні для військових і подбати про подальшу соціалізацію захисників України після їхнього повернення до цивільного життя. За рік завдяки допомозі і підтримці ГО протезовано 5 захисників України, які отримали травми на передовій. І зараз триває підготовка до протезування інших захисників, які через травми втратили кінцівки, потребують медичної допомоги та сучасних протезів. 

У благодійній фундації мецената Олега Крота усвідомлюють, що військові після відходу від служби потребуватимуть адаптації до життя у тилу, зміни професії, здобуття додаткової освіти, знань, навичок та можливостей отримати роботу з гідним рівнем оплати праці. 

Лише у Києві очікується понад 100 тисяч військових і це без урахування членів їхніх родин, які також потребуватимуть реабілітації і подальшої соціалізації. 

Військові під час служби отримують контузії, втрачають побратимів, дістають травми та поранення. І для відновлення як фізичного так і ментального здоров’я військові мають проходити комплексне відновлення.

Тому у планах ГО "Фундація Течія" благодійника Олега Крота запуск школи для ветеранів та їхніх родин. У рамках ініціативи охочим запропонують здобути сучасну освіту у сфері ІТ, креативної економіки, маркетингу, реклами та діджиталу. За задумом мецената Олега Крота та його команди, така школа стане вдячністю для захисників України і допоможе їм після повернення до цивільного життя освоїти нові професії та збільшить шанси отримати затребувану роботу.

ГО "Фундація Течія" Олега Крота та його партнерів-однодумців зробила своєю благодійною місією – підтримку всіх верств населення, які постраждали внаслідок війни. Благодійники регулярно передають гуманітарні вантажі, техніку та обладнання для військових на найгарячіші напрямки фронту, але не обмежують свою допомогу лише силами оборони. Бо навіть в умовах воєнного часу, коли усі основні зусилля держави і громадян зосереджені на підтримці армії, українські діти продовжують хворіти, потребувати лікування, турботи та уваги.

З початку свого створення у 2019 році ГО "Фундація Течія" займається реабілітацією дітей з особливостями розвитку, інвалідністю та онкологічними діагнозами і опікується центром інклюзії "Єва" у передмісті Києва. 

Фундація взяла на себе фінансове забезпечення роботи спеціалістів (логопеди, психологи), постачання спеціального обладнання та організацію умов для дітей з особливостями розвитку чи після лікування онкології. 

У середньому центр може одночасно прийняти та надати необхідні послуги 25 дітям щомісяця. Загалом за 5 років існування центру, понад 7 тисяч дітей пройшли реабілітацію, деякі проходять її повторно, двічі на рік або щороку. 

Так станом на 2023 рік  ГО "Фундація Течія" профінансувала центр інклюзії "Єва" на майже 7 мільйонів гривень. І це не просто цифри, за ними стоять 172 дитини, які пройшли реабілітаційні курси, а ще 150 дітей чекають своєї черги.

Це маленькі українці, які навіть під час війни, мають отримувати допомогу, регулярно проходити реабілітацію, бо для них це питання фізичного, ментального здоров’я, соціалізації та адаптації до життя у сучасному світі. 

Тому у ГО "Фундація Течія" продовжують підтримувати усі свої благодійні проєкти, адже усвідомлюють, що від наслідків війни страждають усі верстви населення і кожен потребує турботи та допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини