Головна Новини Суспільство події Під ВР та КМУ люди протестували проти програми співпраці з МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Під ВР та КМУ люди протестували проти програми співпраці з МВФ

На акції протесту в центрі Києва мітингувальники висунули низку вимог до влади

16 грудня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні у центрі Києва, відбулася акція протесту "МВФ – геноцид України", спрямована проти політики держави щодо роботи Міжнародного валютного фонду (МВФ). Протестувальники вимагали від представників влади припинення співпраці України з МВФ.

Під ВР та КМУ люди протестували проти програми співпраці з МВФ

Акція проти програми співпраці з МВФ

Масштабна акція протесту відбулася біля Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Основною вимогою мітингувальники висували необхідність припинення співпраці України та МВФ. Учасники акції стверджували, що подальші кредити від МВФ призведуть до посилення суспільно-політичної, економічної та гуманітарної кризи України.

Подію висвітлив та прокоментував український політичний експерт А. Кучер. Він написав на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук: "Головне питання, яке сьогодні повинен поставити собі кожен українець — на яких умовах влада бере запозичення у МВФ та чим, це вже зараз загрожує нашій країні та інтересам кожного українця?"

Також, Андрій Кучер додав: "Україна продовжує набирати кредити, збільшуючи зовнішній борг. Міжнародному валютному фонду ми вже винні $90,46 млрд. або зрозумілішою мовою – кожен українець винен "комусь" вже по 2000 дол."

Зазначимо, що крім основної вимоги, мітингувальники висунули низку додаткових, зокрема, припинити продаж стратегічно важливих об'єктів економіки країни, скасувати ринок природного газу та електроенергії, скасувати антиконституційні карантинні обмеження, затверджені з МВФ та іншими фінансовими організаціями, які не стосуються медицини.

Нагадаємо, співпраця між Україною та Міжнародним валютним фондом розпочалася у 1992 році. Наразі фінансовий борг України становить 90 млрд. доларів.

Під ВР та КМУ люди протестували проти програми співпраці з МВФ - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини