Головна Новини Суспільство події Під ударом понад мільйон квадратних кілометрів: до яких міст долітають українські БпЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Під ударом понад мільйон квадратних кілометрів: до яких міст долітають українські БпЛА

Українські дрони долітають до Ярославля, Петербурга та Новгорода

3 лютого 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", понад мільйон квадратних кілометрів території Росії (без урахування анексованих Криму та Севастополя) знаходиться в зоні, вразливій для атак українських безпілотників. Як підрахувало видання "Верстка", з вересня 2023 року ця територія збільшилася на понад 300 тисяч квадратних кілометрів. У зоні поразки опинилися зокрема такі міста, як Санкт-Петербург, Нижній Новгород і Ярославль.

Під ударом понад мільйон квадратних кілометрів: до яких міст долітають українські БпЛА

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Так, нагадує "Верстка", 20 вересня 2023 року дрон-камікадзе вперше долетів до Сочі. Він потрапив у резервуар із паливом на базі "Роснафти". Через два дні влада Туапсинського району також прозвітувала про знищення БПЛА на підльоті до Туапси.

У ніч проти 18 січня безпілотник вперше долетів до Петербурга, а ніч на 31 січня інший БПЛА впав біля заводу " Невський мазут " .

"Петербург став шостим містом-мільйонником у зоні поразки. Раніше БПЛА долітали до Москви, Воронежа, Ростова-на-Дону та Краснодара. Також у зоні поразки знаходиться Волгоград", — зазначає видання.

Крім того, 29 січня перший безпілотник упав у Ярославлі. Він спробував атакувати нафтопереробний завод "Славнефть-ЯНОС". А 31 січня БПЛА вперше долетіли до Нижегородської області. Повідомлялося, що два дрони були перехоплені на південь від міста Кстово, приблизно за 20 км від Нижнього Новгорода. Як підкреслює "Верстка", це місце знаходиться приблизно за 800 км від найближчої точки на неокупованій території України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у країні-агресорі цієї ночі знову заявили про атаку безпілотників, зафіксованих у Білгородській та Волгоградській областях. В останній, зокрема, внаслідок пригоди сталася сильна пожежа на волгоградському нафтопереробному заводі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Канада може передати Україні тисячі надпотужних ракет CRV7, але є одна проблема.

Під ударом понад мільйон квадратних кілометрів: до яких міст долітають українські БпЛА - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини