Головна Новини Суспільство події Під Мелітополем та Іловайськом ворожі ППО: в Генштабі розкрили плани РФ по захопленню Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Мелітополем та Іловайськом ворожі ППО: в Генштабі розкрили плани РФ по захопленню Донбасу

Росіяни намагаються завершити переміщення сил до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях РФ, а також перебазування авіації на аеродроми неподалік східних кордонів України

12 квітня 2022, 07:48 comments1388
Поділіться публікацією:

Українські захисники виявили характеристики, які свідчать про посилення системи протиповітряної оборони недалеко від населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Все це свідчить, що в ході масованого наступу ворог буде намагатися взяти під повний контроль Маріуполь. Наступний населений пункт – Попасна, а далі Курахове. Саме в цьому напрямку планує просуватися ворог. Кінцева мета – вихід на адміністративні кордони Донецької області. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Під Мелітополем та Іловайськом ворожі ППО: в Генштабі розкрили плани РФ по захопленню Донбасу

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що на Донецькому і Таврійському напрямках ворог не припиняє вогонь, намагається поступово наступати. Наступ посилюється за рахунок переміщення додаткових сил противника з території РФ.

На Слобожанському напрямку за добу ситуація кардинально не змінилась. Ворог продовжує часткове блокування Харкова. Основні бойові дії розгортаються в районі міста Ізюм, як ключового міста, де ворог сконцентрував значні свої сили.

На Сіверському напрямку триває переміщення додаткових сил РФ на схід України, що також свідчить про головну мету країни-агресора – взяття під контроль всього Донбасу.

Загалом на Донецькому та Луганському напрямках української армією відбито 6 ворожих атак. Окрім втрат в живій силі російська армія втратила 4 танки, 5 бронемашин, 26 одиниць автомобільної техніки та 8 артилерійських систем. До того ж, противник протягом ще одного дня війни не дорахувався 1 літака, 2 вертольотів та 4 беспілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Кремль знову має нову мету війни проти України: експерти розповіли про що свідчать такі заяви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини