Головна Новини Суспільство події Під час війни «Ліси України» не розкривають зарплати керівників: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час війни «Ліси України» не розкривають зарплати керівників: у чому причина

«Ліси України» відмовляються розкривати зарплати своїх топ-менеджерів

29 серпня 2024, 12:10
Поділіться публікацією:

Попри збільшення громадського інтересу до фінансової прозорості державних підприємств, керівництво "Лісів України" продовжує тримати в таємниці інформацію про зарплати своїх топ-менеджерів через "законні обмеження" та умови воєнного стану. 

Під час війни «Ліси України» не розкривають зарплати керівників: у чому причина

«Ліси України» відмовляються розкривати зарплати своїх топ-менеджерів

Журналісти "Коментарів" надіслали запит до підприємства, щоб дізнатися про розмір щомісячних зарплат, включно з окладами, надбавками та преміями, генерального директора, виконавчого директора та директорів департаментів за період з січня по липень 2024 року. Проте більшість запитуваної інформації залишилась недоступною.

Єдиним “нетаємним" фактом стало те, що Юрій Болоховець, генеральний директор "Лісів України", за період з 1 січня по 30 червня 2024 року отримав 2 127 317,25 гривень. Усі інші дані про доходи керівництва залишилися прихованими. 

Представники "Лісів України" пояснюють свою позицію наявністю "законних обмежень". За їхніми словами, будь-яке розголошення інформації про зарплати має проходити через так званий "трискладовий тест". Цей тест перевіряє, чи шкодить розголошення національній безпеці, чи перевищує суспільний інтерес можливу шкоду від розголошення, і чи є інші вагомі причини для обмеження доступу до такої інформації.

"Ліси України" стверджують, що розголошення інформації про зарплати може призвести до ряду негативних наслідків. Серед них — можливість маніпуляцій і зловживань, що може викликати внутрішні конфлікти серед працівників підприємства. Крім того, підприємство також побоюється підриву репутації.

"Підприємство має законні причини для обмеження доступу до певних інформаційних ресурсів, зокрема таких як конфіденційна інформація", — зазначають у пресслужбі підприємства. — "Такі обмеження в умовах воєнного стану є необхідними для збереження репутації підприємства, уникнення зловживань та маніпуляцій, підриву діяльності підприємства".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини