Головна Новини Суспільство події Перший рейтинг імен: більшість українців мають саме ці імена
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший рейтинг імен: більшість українців мають саме ці імена

Наразі рекорди популярності в Україні б'ють Ганна, Софія, Марія, Вікторія, Дар'я, Вероніка, Поліна, Артем, Олександр, Максим, Богдан, Назар, Дмитро

11 лютого 2022, 08:42 comments1432
Поділіться публікацією:

З народженням дитини перед батьками постає непросте завдання – яке ім'я вибрати дитині. Хтось вибирає серед тих, які є найпопулярнішими в цей період часу, а хтось вирішує назвати ім'ям якогось предка, щоб увічнити пам'ять про нього. Як би там не було, мода на популярні імена змінюється. Якщо скласти умовний рейтинг, то найбільше жінка в Україні з ім'ям Марія. Ну а чоловіків найбільше з ім'ям Микола. Як передає видання "Коментарі", про це пише "РБК-Україна".

Перший рейтинг імен: більшість українців мають саме ці імена

Українці. Фото: з відкритих джерел

Так в Україні понад два мільйони Марій та 1,9 мільйонів Миколаїв. На другому місці за популярністю Анна (1,7 млн.). До топ-мільйонника також потрапили: Валентина, Ольга, Галина, Тетяна та Надія. Серед чоловіків: Володимир, Олександр, Іван, Василь та Сергій.

Якщо говорити про ХІХ століття, то в Україні батьки, якщо народжувалась дівчинка, найчастіше обирали такі імена: Марія, Марина, Ганна, Анастасія, Катерина. Якщо ж хлопчик, то Іван, Петро, Василь, Михайло, Олекса.

Якщо копнути ще глибше у XVII-XVIII століття, то в Україні популярними були такі імена, як Григорій, Петро, Василь, Федір, Симон, Панас, Євдокія, Ганна, Марія.

Сьогодні батьки, обираючи ім'я для свого малюка, беруть до уваги поради рідних та близьких, історичні традиції, релігійні позначення. Цікаво, що на популярність тих чи інших імен може вплинути політична ситуація в країні. Так, після Помаранчевої Революції у 2008 році різко стали популярними такі імена, як Віктор та Юлія. Потім їхня популярність пішла на спад.

Нині популярними стають традиційні імена. Дівчат найчастіше називають Ганна, Софія, Марія. Хлопчиків: Артем, Олександр, Максим.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – стало відомо ім'я найсексуальнішого члена королівської сім'ї .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини