Головна Новини Суспільство події Перша людина отримала мозковий чіп Neuralink: як почувається пацієнт
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша людина отримала мозковий чіп Neuralink: як почувається пацієнт

Маск не поділився подробицями щодо операції

30 січня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

Перша людина отримала мозковий чіп від компанії Neuralink. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter (Х) повідомив генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск.

Перша людина отримала мозковий чіп Neuralink: як почувається пацієнт

Компанія Neuralink Ілона Маска вживила перший чіп у мозок людини

Мільярдер і винахідник розповів, процедура пройшла успішно, пацієнт одужує після операції.

"Початкові результати показують перспективне виявлення спайок нейронів", — йдеться в повідомленні.

Компанія Neuralink, яка планує створити інтерфейси мозок-комп'ютера (BCI), почала набирати пацієнтів для свого першого клінічного випробування минулої осені після того, як отримала дозвіл від американського регулятора FDA. Тоді в Neuralink заявили, що люди з квадриплегією через травму шийного відділу спинного мозку або бічний аміотрофічний склероз можуть претендувати на участь у дослідженні.

"Початкова мета нашого BCI – надати людям можливість керувати комп'ютерним курсором чи клавіатурою, використовуючи лише свої думки", – йдеться у заяві компанії.

Маск не поділився іншими подробицями щодо процедури чи статусу судового розгляду за нібито порушення законів про захист тварин. Компанію звинувачують у смерті 12 мавп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ілон Маск заявив, що головною проблемою людства стало скорочення населення. Американський мільярдер відреагував на повідомлення користувача соцмережі X, в якому йшлося про статистику зі зменшення народжуваності у світі. Зокрема, рекордно низька народжуваність фіксується кілька років поспіль у таких країнах як Південна Корея, Японія, Італія, Нідерланди та інші. Ці заяви прокоментував Ілон Маск, назвавши скорочення чисельності населення планети найбільшою проблемою людства.

При цьому варто відзначити, що, незважаючи на перелік країн, в яких скорочується народжуваність, загальна чисельність населення у світі продовжує зростати і в 2022 досягла 8 мільярдів осіб, а в 2023 населення Землі збільшилося на 75 млн осіб. Найбільше зростання населення спостерігається в африканських країнах: Нігер, Уганда, Замбія, Ефіопія, Малі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини