Головна Новини Суспільство події Переворот у Болівії: військові вивели техніку під палац проросійського президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Переворот у Болівії: військові вивели техніку під палац проросійського президента

Президент Болівії Арсе заявив, що твердо стоятиме на захисті законної влади, і оголосив про призначення нового командувача армією

27 червня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

У Болівії деякі армійські підрозділи вивели бронетехніку на центральну площу Мурільйо в місті Ла-Пас, де розташована резиденція глави держави. Президент Луїс Арсе, який публічно виступає за демократичні цінності, але підтримує Китай та РФ, засудив таку "нерегулярну мобілізацію", а представники влади вважають це спробою держперевороту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Переворот у Болівії: військові вивели техніку під палац проросійського президента

Спроба перевороту у Болівії. Фото: з відкритих джерел

У мережі в середу з'явилися кадри, на яких видно озброєних солдатів на центральній площі Мурільйо. Також повідомляють про важку техніку, зокрема танки, що накопичуються перед палацом президента.

Також пізніше броньована машина протаранила вхід до резиденції глави держави, а за нею увійшли солдати, що викликало серед представників влади побоювання воєнного перевороту.

Колишній лідер Болівії Ево Моралес звинуватив високопосадовця в організації державного перевороту.

Тим часом генерал Хуан Хосе Зуніга заявив місцевій телестанції, що троє начальників Збройних сил прийшли, щоб "висловити наше занепокоєння".

"Буде новий кабінет міністрів, безумовно, все зміниться, але наша країна не може так продовжувати", — сказав генерал.

Моралес, який раніше мав конфлікт із президентом Арсе, оголосив про національну мобілізацію своїх прихильників на підтримку демократії.

Він звинуватив Зунігу у прагненні організувати державний переворот та оголосив про загальну зупинку роботи, включаючи заклик до блокування доріг.

"Ми не дозволимо збройним силам порушувати демократію та залякувати людей", — заявив він.

Пізніше президент Арсе заявив, що твердо стоятиме на захисті законної влади, і оголосив про призначення нового командувача армією, який наказав військам відступити, пише Associated Press.

На тлі акції прихильників президента, котрі розмахували прапорами Болівії та аплодували на центральній площі, солдати відступили.

Новопризначений головнокомандувач армією Хосе Вілсон Санчес заявив, що наказав "усім мобілізованим повернутися до своїх частин". Він додав, що ніхто не хоче дій, які можна спостерігати на вулицях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — черговий переворот: в африканській країні військові захопили владу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

27 червня 2024, 06:58

Після затримання і відправлення на ВЛК, Володимир Остапчук усім казав, що воювати мають усі. Та після прибуття до ТЦК «рєшил вопрос». Виявляється, зв'язки у ВР вирішують питання мобілізації на раз-два. Прибувши у ТЦК, Остапчук зробив один дзвінок і йому дали відстрочку на місяць. Кумувство і зв'язки в Україні, нажаль, ніхто не відміняв. У влади бандерівськая банда. От уся сутність бандерівців - мерзотні, цинічні тварюки. Доки не почнемо їх мичити, життя нормального нам не буде.


Новини