Головна Новини Суспільство події Переміщення ворога – не секрет:українські програмісти винайшли інтерактивну карту
commentss НОВИНИ Всі новини

Переміщення ворога – не секрет:українські програмісти винайшли інтерактивну карту

Моніторингова система українських програмістів відстежує переміщення ворога

22 лютого 2022, 17:25
Поділіться публікацією:

Представники команди вітчизняних айтівців, що є водночас столичними волонтерами, винайшли інтерактивну карту, за допомогою якої можливо відстежити перебування і  шляхи переміщень  російських  збройних сил неподалік кордонів нашої країни. Про це програмісти, які забажали залишитись інкогніто, розповідають про власну моніторингову систему  в соціальних мережах.

Переміщення ворога – не секрет:українські програмісти винайшли інтерактивну карту

Українські програмісти створили інтерактивну карту(фото з відкритих джерел)

 За словами волонтерів  -  мета задуму зробити кращої якості та досить оперативною інформацію, що має на меті допомагати українським військовослужбовцям та зробити меншим потік дезінформації.

 Також  в мережі програмісти оприлюднили все історичне зібрання переміщень  техніки військових за всіма відомими їм локаціями.  

 Творці української інтерактивної карти зазначають, що не оприлюднюють внутрішні розвідувальні дані, висвітлюють лише ті локації,  про які сьогодні вже знають.

 Айтівці дали пояснення, що використовували  інформацію з супутникових радарів, щоб не бути залежними від погоди і можуть при потребі помогти  у відновленні хронології при військових провокаціях при скупченні  техніки військових.

 Розробники цієї новації резюмували, що знімки із супутників – складна річ, особливо в тому випадку, коли йдеться за дані з радарів. Тепер вони в пошуку колег на волонтерських засадах,  які зможуть  прокоментувати отриману інформацію, аби запобігти дезінформуванню громадян.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Хто відповідальний за зростання загрози повномасштабної війни Росії проти України, — дослідження. Абсолютна більшість українців (61%) покладає відповідальність за зростання загрози війни на керівництво Російської Федерації. Такі дані за результатами опитування надав Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини